Παρασκευή 19.07.2024

Μάχη χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση Κασσελάκη στον Τσίπρα

Σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας από το πουθενά μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάρτηση του Προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος βρίσκεται εδώ και ημέρες στις ΗΠΑ.

Η μετωπική σύγκρουση κορυφαίων στελεχών συνεχίζεται καθώς στο στόχαστρο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση να απαντήσει.

Ωστόσο, εκτός από την σύγκρουση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Κώστα Ζαχαριάδη, τώρα, ήρθε και η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος δήλωσε: «Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα».

Παράλληλα, όπως είπε «θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν και αυτό δεν θα γίνει στα πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα».

Τόνισε επίσης: «Προφανώς ως επικεφαλής του κόμματος θα πρέπει να απαντήσει για τα ζητήματα αυτά και για άλλα πολλά, να παρουσιάσει το σχέδιο το οποίο έχει αποτυπώσει σε αδρές γραμμές ενόψει του συνεδρίου».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά αναφερόμενη στον εξορθολογισμό των οικονομικών στον οποίο αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν σημαίνει μόνο απολύσεις αλλά η κατάσταση είναι οριακή και αυτό που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να είναι διαφανή.

Ερωτηθείσα για τα περί χάους που παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα η κα Κεχαγιά είπε: «Δεν θέλω να προτρέξω του προέδρου και δεν έχω και την οικονομική ανάλυση για τα οικονομικά του κόμματος. Τις επόμενες ημέρες είπε ο πρόεδρος ότι θα παρουσιάσει οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση του κόμματος». Πρόσθεσε ότι αυτό που είπε είναι ότι δεν θα συμβιβαστεί και δεν θα πάρει μαύρη σακούλα για να σώσει το κόμμα.

«Είκοσι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές είχε ανοίξει συζήτηση για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Ήταν λίγο αφύσικο να συζητάμε για την επόμενη ημέρα και όχι για την ημέρα των ευρωεκλογών».

πηγή newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ