Σάββατο 28.05.2022

“Λυσιστράτη” από μαθητές της Χίου στην Αρχαία Μεσσήνη

Με την παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από μαθητές από το 1ο Λύκειο Χίου και το Λύκειο Βροντάδου Χίου συνεχίστηκε χτες το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, στην Αρχαία Μεσσήνη.

Το έργο που ανέβηκε στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης πραγματεύτηκε την προσπάθεια των γυναικών να σταματήσουν τον πόλεμο και να επιφέρουν την ειρήνη.

Συντελεστές ήταν οι: σκηνοθεσία, κουστούμια, μουσική επιμέλεια: Στυλιανή Τσιροπινά, τεχνική υποστήριξη: Βάσω Αυγίκου, Μαρία Κοτσανίτη, Δέσποινα Κουπάλου. Ηθοποιοί: Μιχαήλ Βαλτικός, Ευαγγελία – Αννα Γκιάλη, Ειρήνη Ζησιοπούλου, Μερσίνα Κατσικαδέλη, Αγγελική Μαυρέλη, Θεόδωρος Μίμαρος, Αντωνία Μπότσα, Μαρκέλλα Χονδρογιάννη, Αθηνά Πατμετζή, Παρασκευή Τσιρώνη, Δωροθέα Φλάμου, Θεοδώρα Αραμπατζή, Ραφαέλλα Κωστάλα, Δώρα Μουντέ, Χαράλαμπος Φράγκος, Αρσένης Καλογεράκης, Ευφραιμία Ζολώτα, Αγγέλα Βουρλίδου.
Την παράσταση είδαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία: Κορώνης, Λεΐκων, 8ο, 13ο, 18ο, 19ο, και 24ο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο Παραλίας και το Λύκειο Ανδρούσας.
Σήμερα το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την ίδια παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το 1ο Λύκειο Χίου και το Λύκειο Βροντάδου Χίου, καθώς ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συμμετοχή από το Κολέγιο του Αλικάντε της Ισπανίας με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, λόγω σοβαρού προβλήματος που παρουσιάστηκε σε μέλος της θεατρικής ομάδας. Στις 9.30 π.μ. στο Εκκλησιαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ηχητικός περίπατος της ιστορίας της Αρχαίας Μεσσήνης ανά τους αιώνες, που αποτελεί μία δραματοποιημένη αφήγηση, γίνεται καθημερινά στο Ασκληπιείο. Η δράση προσφέρεται ως μία εναλλακτική μορφή μάθησης στους συμμετέχοντες με τη χρήση σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων. Η αφήγηση καλύπτει χρονικά την ιστορία της πόλης πριν τον Επαμεινώνδα και την ίδρυσή της μέχρι την καταστροφή της και εμπλουτίζεται με ήχους σε περίοδο ευημερίας ανάλογα με την εποχή και με τη συνοδεία μουσικής. Η δράση έχει διάρκεια 30 λεπτά και αρχίζει στις 11.15 π.μ. και στις 12 μ. Μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή μέχρι 20 μαθητές.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ