Πέμπτη 11.08.2022

Λύση για ασθενοφόρο με συνεργασία με ιδιωτική κλινική – Σκληρή κριτική από Αν. Μιχαηλίδη

Μέσω της διάθεσης ασθενοφόρου μαζί με το πλήρωμά του από την ιδιωτική Πολυκλινική «EΛEYΘΩ» στο Γενικό Nοσοκομείο Xίου «ΣKYΛITΣEIO», γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το οξυμμένο πρόβλημα με τη μη επάρκεια προσωπικού για την στελέχωση των αναγκαίων ασθενοφόρων ανά βάρδια στο νησί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου Χίου, “… η Πολυκλινική «EΛEYΘΩ» θα διαθέσει το ασθενοφόρο της μαζί με το πλήρωμά του στο Γ. N Xίου «ΣKYΛITΣEIO», κατόπιν δωρεάς ιδιωτών με πρωτοβουλία του κ. Νότη Μηταράκη.
“Το ασθενοφόρο θα συμβάλει καταλυτικά στην πραγματοποίηση των απογευματινών και βραδινών βαρδιών καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.
Επιπλέον, θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και θα ανταποκριθεί το Γ.Ν. Χίου αποτελεσματικά στις αυξημένες-λόγω τουρισμού- ανάγκες.
Η ενέργεια αυτή είναι επιπλέον των προσλήψεων που ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Χίου και των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχει προγραμματίσει το ΕΚΑΒ”, αναφέρει χαρακτηριστικά το Νοσοκομείο Χίου.

Αντίδραση Αν. Μιχαηλίδη 

“Όσον αφορά την ενοικίαση ασθενοφόρου από ιδιώτη, και μάλιστα κατόπιν ενεργειών του κ. Μηταράκη, είναι προφανές ότι το Νοσοκομείο ενοικιάζει ουσιαστικά υπηρεσίες, από ιδιώτη, μια και δεν υπάρχει έλλειψη σε ασθενοφόρα, αλλά σε διασώστες”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Παράλληλα ασκεί οξεία κριτική στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου προκειμένου να λάβει θέση για δημόσιες τοποθετήσεις του ιδίου.

Κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κίνηση ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει: “… η κ. Κανταράκη επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την κατάντια του Νοσοκομείου: Την υπολειτουργία του ακτινολογικού, τα εγκαίνια αίθουσας χημειοθεραπείας χωρίς ογκολόγο ιατρό, τον εμπαιγμό με τη συνεχιζόμενη ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ, κ.α…. Οφείλει δημόσια να απολογηθεί για τα ζητήματα αυτά, και όχι να θριαμβολογεί”.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ