Παρασκευή 24.09.2021

Λωρίδα της Γάζας: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία φέρεται να χτύπησε την περιοχή Χαν Γιουνίς – Δείτε βίντεο

Ο στόχος της αεροπορικής επίθεσης ήταν πιθανώς μια εγκατάσταση της Χαμάς στη νότια Γάζα – Εικάζεται ότι το χτύπημα ήταν αντίποινα για εμπρηστικά μπαλόνια που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από Παλαιστίνιους μαχητές

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το έδαφος της Παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας στην περιοχή Χαν Γιουνίς το βράδυ της Δευτέρας, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με αναφορές, ο στόχος της αεροπορικής επίθεσης ήταν πιθανώς μια εγκατάσταση της Χαμάς στη νότια Γάζα. Ορισμένα μέσα εικάζουν ότι το χτύπημα ήταν αντίποινα για εμπρηστικά μπαλόνια που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από Παλαιστίνιους μαχητές.

Αρκετά βίντεο εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τις εκρήξεις και τις συνέπειες των αεροπορικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένου αυτού που φαίνεται να είναι πυρκαγιά.

Σε ορισμένα βίντεο, οι δευτερεύουσες εκρήξεις μετά την αεροπορική επίθεση είναι ορατές, με ορισμένα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο στόχος ήταν μια αποθήκη πυραύλων που ανήκαν στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ σε απάντηση των απάντηση των αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ακούστηκαν πυρά βαρέων πολυβόλων, που είχαν στόχο τα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από την πόλη της Γάζας.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίασ: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ