Παρασκευή 22.09.2023

Λίμπιντο: Το μπαχαρικό – σύμμαχος που την ανεβάζει στα ύψη

Ένα μπαχαρικό εξαιρετικά δημοφιλές στην Ινδική υποήπειρο που αναδεικνύει και δικές μας καθημερινές γεύσεις, αποδεικνύεται φυσική λύση σε συνήθη σεξουαλικά προβλήματα. Διαβάστε τι έδειξε η σχετική μελέτη

Η τριγωνέλλα ή τριγωνίσκος (fenugreek) αναδεικνύεται σε νούμερο ένα σύμμαχο στην ερωτική ζωή της γυναίκας, βελτιώνοντας τη λίμπιντο και μειώνοντας προβλήματα όπως η ξηρότητα του κόλπου.

Το φυτό, οι καρποί του οποίου αλέθονται και χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη μαγειρική της Ινδίας, υπόσχεται λιγότερα προβλήματα και περισσότερη απόλαυση στο σεξ. Και, όχι, δεν χρειάζεται να αγαπήσετε ξαφνικά την ινδική κουζίνα που για πολλές είναι ανυπόφορα καυτερή και πικάντικη. Αρκεί να μετατρέψετε σε ινδικό πιάτο το κρεβάτι σας.

Στο πλαίσιο της μελέτης που ανέδειξε το θαυματουργό μπαχαρικό, δόθηκαν σε 24 γυναίκες ηλικίας 20-48 ετών με εμμηνόρροια 500mg ημερησίως για 42 ημέρες από ένα οργανικό εκχύλισμα τριγωνέλλας, το FenuSMART (FHE), το οποίο πέτυχε αυξημένη λίμπιντο (+41,6%), χαμηλότερη ευερεθιστότητα (-40%) και ενισχυμένα επίπεδα οιστραδιόλης συγκριτικά με την ισάριθμη ομάδα μαρτύρων, στην οποία η χορήγηση ενός ψευδοφαρμάκου (placebo) πέτυχε αλλαγές σε ποσοστά μόλις 18,2% και 20,2% αντίστοιχα.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Clinical Phytoscience.
Πηγή: Ygeiamou.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ