Παρασκευή 22.09.2023

Λέσβος: «Στρατηγείο» μέσα στο κέντρο φιλοξενίας είχε το κύκλωμα των ΜΚΟ

Η έρευνα των αρχών εστίασε σε 13 άτομα κυρίως από το Αφγανιστάν – Απειλούσαν και ξυλοκοπούσαν μετανάστες

metanastes-mak2
Τουλάχιστον 13 άτομα που ζούσαν μέσα σε κέντρο φιλοξενίας στη Λέσβο είχαν ρόλο στη διακίνηση μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα, δείχνει η μεγάλη έρευνα της αστυνομίας για τα κυκλώματα διακινητών.

Πληροφορίες του Open αναφέρουν ότι οι 13 ήταν κυρίως Αφγανοί που είχαν έρθει από τα παράλια της Τουρκίας και διέμεναν στο κέντρο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cufo64nkmmip)

Οι 13 είχαν υποστηρικτικό ρόλο και στην πράξη είχαν μετατρέψει τη δομή φιλοξενείας μεταναστών σε στρατηγείο τους. Από εκεί οργάνωναν τα παράνομα ταξίδια μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ φέρονται να απειλούν, να εκβιάζουν και να ξυλοκοπούν τους παράτυπους μετανάστες μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Η δράση του αποκαλύφθηκε έπειτα από ληστεία που έγινε μέσα στο κέντρο φιλοξενίας. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης κατασχέθηκαν τα κινητά των Αφγανών και αποκαλύφθηκε το κύκλωμα και η δράση τους.

Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των ΜΚΟ, δεν είναι η πρώτη φορά που σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Οι δύο οργανώσεις ήταν γνωστές στις ελληνικές αρχές από το 2021. Και τότε, μάλιστα, η αστυνομία είχε σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία με σοβαρές κατηγορίες, όπως η διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, εγκληματική οργάνωση και η κατασκοπεία.

Πηγη αρθρου και φωτογραφίας: protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ