Δευτέρα 11.12.2023

Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου: Το πιο επικίνδυνο συγκρότημα της Χίου και πάλι στην επικαιρότητα (video)

Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι το συγκρότημα των Λαϊκών Πολυκατοικιών στην περιοχή Χριστός Βαρβασίου στη Χίο.
Ιδιοκτήτες και κληρονόμοι των διαμερισμάτων, που την περίοδο 1976 -1977 τους παραχωρήθηκαν από το τότε υπουργείο Πρόνοιας καλούνται σήμερα Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 στις 3.00 μ.μ., σε γενική συνέλευση.
Σε μία από τις πολυκατοικίες, με τον αριθμό «407», που από το τέλος της δεκαετίας του ’90 είχε κριθεί ακατάλληλη, σήμερα βρίσκεται να κατοικείται μόνο ένα διαμέρισμα. Προσφυγή, που έγινε στην Πολεοδομία περί επικινδυνότητας του κτηρίου, οδήγησε σε εξώδικη δήλωση προς τους ιδιοκτήτες, που καλούνται να αναλάβουν την επισκευή του συγκεκριμένο κτηρίου.

Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου: Το πιο επικίνδυνο συγκρότημα της Χίου και πάλι στην επικαιρότητα (video)Χίος: Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου, νούμερο “407”

Το παράλογο του πράγματος πέρα από το γεγονός, ότι από το κτήριο έχουν φύγει εδώ και χρόνια οι πρώτοι δικαιούχοι, είναι επίσης ότι μέσα σε αυτά τα σχεδόν 25 χρόνια, που συζητείται το θέμα των πολυκατοικιών δεν έχει βρεθεί λύση από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο Χίου.

Για το θέμα μας ενημέρωσε ο κληρονόμος σε ένα από τα διαμερίσματα Μιχάλης Τσακός, που τυγχάνει και Οργανωτικός Γραμματέας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου πολλοί από τους δικαιούχους των κατοικιών δεν έχουν καν παραχωρητήρια με συνιδιοκτήτη ακόμα και σε ποσοστό 80% το Κράτος.
Πάντως το συγκεκριμένο συγκρότημα, που γειτνιάζει και με το σχολικό συγκρότημα του 1ου-3ου Ενιαίων Λυκείων Χίου είναι σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζεται οπωσδήποτε επέμβαση των υπηρεσιών για να ελέγξουν και πάλι τη στατικότητά τους και την ασφάλεια που παρέχουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ