Παρασκευή 19.07.2024

Κυβέρνηση: Σαρωτικός ο ανασχηματισμός των γενικών γραμματέων – Τα ονόματα στην πόρτα της εξόδου

Τι αποκαλύπτει η στήλη “Big Mouth”

Οι αλλαγές σε ό,τι αφορά τους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του μήνα

Υπενθυμίζεται ότι τη διαδικασία αυτή έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι Άκης ΣκέρτσοςΓιώργος Μυλωνάκης και Θανάσης Νέζης, οι οποίοι και «χτενίζουν» για αυτόν τον λόγο βιογραφικά, όπως έχει επισημανθεί στον «Πολιτικό Καφέ» του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth, προκύπτει ότι προτεινόμενοι για την έξοδο είναι οι Αλεξανδρής (Υπ. Δικαιοσύνης), Δημοσθένους (Υπ. Εσωτερικών με αρμοδιότητα την ιθαγένεια), Βιλδιρίδη (Υπ. Υγείας), Μαγουλάς (Υπ. Υποδομών), Παπαγιαννίδης (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης), Δημαδάμα (Υπ. Οικογένειας), Μοσκώφ (Υπ. Μετανάστευσης), Φλουρής (Υπ. Τουρισμού), Δανδόλου (Υπ. Οικονομικών), Ζώρας (Υπ. Παιδείας), Λυγούρα (Υπ. Αντεγκληματικής Πολιτικής), Στέφου (Υπ. Δημογραφικής Πολιτικής), Κουτουλάκης (Υπ. Ναυτιλίας). Οι συγκεκριμένοι Γενικοί Γραμματείς -σύμφωνα πάντα με τη στήλη- είναι σίγουροι προς αποχώρηση, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προστεθούν στη σχετική λίστα και άλλα ονόματα, που θα μπορούσαν να είναι ειδικότερα περί τα δέκα.

Τι αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth

– Αλλαγές σε πάνω από τους μισούς γενικούς γραμματείς είναι, μαθαίνω, ο στόχος του Μαξίμου. Αν και τον θεωρώ υπερβολικά αισιόδοξο, δεδομένου ότι όλοι όσοι θα αποπεμφθούν έχουν τοποθετηθεί από την ίδια κυβέρνηση, παρ’ όλα αυτά αισιοδοξούν ότι οι Σκέρτσος, Μυλωνάκης και Νέζης θα καταφέρουν το… θαύμα τους. Μάλιστα, πληροφορούμαι ότι ο στόχος που έχει τεθεί κινείται προς την κατεύθυνση των αλλαγών μέσα στον Ιούλιο και συγκεκριμένα περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Από το ρεπορτάζ που έκανα (πρόχειρο, γιατί φύσαγε στα Φαλάσαρνα και δεν άκουγα καλά με την άμμο στ’ αυτιά) προκύπτει ότι προτεινόμενοι για την έξοδο μεταξύ των άλλων είναι οι Αλεξανδρής του Δικαιοσύνης, Δημοσθένους του Εσωτερικών με αρμοδιότητα την ιθαγένεια, Βιλδιρίδη του Υγείας, Μαγουλάς του Υποδομών, Παπαγιαννίδης του Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημαδάμα του Οικογένειας, Μοσκώφ του Μετανάστευσης, Φλουρής του Τουρισμού, Δανδόλου του Οικονομικών, Ζώρας του Παιδείας, Λυγούρα του Αντεγκληματικής Πολιτικής, Στέφου του Δημογραφικής Πολιτικής, Κουτουλάκης του Ναυτιλίας. Αυτοί είναι, αν κατάλαβα, οι σίγουροι προς αποχώρηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προστεθούν στη σχετική λίστα και καμία δεκαριά ακόμη προς αποχώρηση.

πηγή parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ