Τετάρτη 16.06.2021

Κρήτη: 59χρονος έπαθε πνευμονική εμβολή λίγες ημέρες αφότου έκανε το AstraZeneca

Μεγάλη περιπέτεια για 59χρονο στην Κρήτη, ο οποίος νοσηλεύθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καθώς παρουσίασε πνευμονική εμβολή, λίγες ημέρες αφότου είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca.

O 59χρονος εμβολιάστηκε στις 22 Απριλίου με AstraZeneca και λίγο αργότερα ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα.

Μιλώντας στο zarpanews.gr είπε: «Το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το δεύτερο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο» είπε ο 59χρονος και συνέχισε: «Μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν από τον αιφνίδιο θάνατο. Οχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή».

Όπως αναφέρει, τη Μεγάλη Παρασκευή διασωληνώθηκε και του χορηγήθηκαν αμέσως αντιπηκτικά. Ευτυχώς, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αμέσως.

Τώρα, διερευνάται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων μαζί με τους λοιμωξιολόγους στην Αθήνα αν φταίει το εμβόλιο.

«Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Γι’ αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο», είπε.

«Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και περιμένω να δουν οι γιατροί αν υπήρχε ήδη η θρομβοφιλία, κάτι που ακόμα διερευνάται. Το τρίπλεξ πάντως ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca», τόνισε.

«Τρόμαξα πολύ, όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή»
Η κατάστασή του, σύμφωνα με τους γιατρούς, βαίνει καλώς. Ωστόσο, ο ίδιος νιώθει ακόμα μία ενόχληση σε βαθιά αναπνοή.

Το γεγονός πάντως ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση είναι κάτι που, όπως λέει ο ίδιος, τον έσωσε: «Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την υγεία μου πριν από αυτό. Τρόμαξα πολύ όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή. Δεν το περίμενα… Ηταν τεράστια η περιπέτεια», τόνισε ο 59χρονος καλλιτέχνης.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ