Σάββατο 21.05.2022

Κουτρουμάνος σε Βελόπουλο για αλοιφές κατά του κορωνοϊού: «Ενδικοφανείς αρλούμπες που θα κριθούν»

Αθανάσιος Κουτρουμάνος © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται το ΕΣΡ από τον Κυριάκο Βελόπουλο για τα πρόστιμα σε εκπομπές του σε περιφερειακά ΜΜΕ, έδωσε ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής κλήθηκε από τον κ. Βελόπουλο να απαντήσει για τα πρόστιμα που δέχεται, χαρακτηρίζοντάς τα παράνομα και σκανδαλώδη.

Το απόσπασμα από Βελόπουλο που διάβασε ο Κουτρουμάνος

«Μια γενική διατύπωση που μπορώ να κάνω και νομίζω αποδίδει γενική λογική είναι ότι όποιος απεχθάνεται τα πρόστιμα αποφεύγει τα αδικήματα. Το να μιλά κανείς για πρόστιμα και να αποφεύγει να αναφερθεί σε αδικήματα είναι προφανές ότι μετέρχεται συλλογισμούς ανεπαρκείς και ατελείς», είπε αρχικά ο κ. Κουτρουμάνος και συνέχισε: «θα μου επιτρέψετε να αναγνώσω από μια από τις αποφάσεις που υποτίθεται είναι άδικες και σκανδαλώδεις μικρά αποσπάσματα χαρακτηριστικά «αυτό επαναλαμβάνω θα λύσει το πρόβλημά σας. Ούτε ιος γρίπης, ούτε Η1Ν1 ή κορωνοϊός. Λίγο στα χέρι σας και δεν θα κολλάτε τίποτα. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Το χρησιμοποιούν στην Αυστραλία οι άνθρωποι. Το βρήκαν από τους ιθαγενείς και έχει μέσα 2 βότανα που ούτε το φαντάζεστε. Και στα παιδάκια λίγο το πρωί στα χεράκια τους και να πάνε στο σχολείο. Ακόμα και αν ακουμπήσουν τον ιό δεν παθαίνουν τίποτα. Τους αποφεύγουμε τους κορωνοϊούς με αυτό εδώ. Τρεις φορές την ημέρα. Ούτε κορωνοϊό ούτε κορωνοκόρη ούτε τίπορα».

Όπως εξήγησε ο κ. Κουτρουμάνος το παραπάνω απόσπασμα προβλήθηκε σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας και θεωρήθηκε ότι συνιστά κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των πολιτών. «Δεν έχουν όλοι πολίτες την ίδια νηφαλιότητα ώστε να κατανοήσουν ότι δεν προστατεύονται αν νίψουν τα χέρια τους με αυτό το προϊόν. Επιβλήθηκε πρόστιμο γι αυτό – και για άλλα παρόμοια. Έγινε μήνυση και αγωγές που μας επιδόθηκαν και αναφέρουν ότι το ΕΣΡ οφείλει 4,5 εκατ ευρώ αποζημίωση και νομιμοτόκως. Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο παρά μόνο να χαρακτηρίσω την αστική πλευρά των απόψεων αυτών ως ενδικοφανείς αρλούμπες και θα κριθούν εκεί που εκκρεμούν».

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ