Παρασκευή 27.01.2023

Κούγιας κατά Λέοντα: «Διάβασα την δήλωση αυτής της σφυρίδας» – «Να μάθει γεωγραφία» απαντά ο ιατροδικαστής

Με αφορμή την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στρέφεται κατά του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων -και αντίστροφα

Απάντηση σε όσα είπε  για εκείνον ο Γρηγόρης Λέων στον ΑΝΤ1 έδωσε με ανακοίνωσή του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας. Υπενθυμίζεται ότι ο  κ. Λέων μεταξύ άλλων τόνισε ότι  «επειδή τα συζητάμε όλα αυτά μεταξύ μας, γελάνε και τα πλακάκια του νεκροτομείου με όσα λέει».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια

Διάβασα την δήλωση αυτής της σφυρίδας, του Γρηγόρη Λέων, που δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς βρίσκει χρόνο να μελετάει τις εξελίξεις στην ιατροδικαστική, αφού τη μισή μέρα την περνά στο δήμο Αθηναίων για το πώς θα καθαριστούν τα σκουπίδια από την Αθήνα, και την άλλη μισή την περνάει σε 5 κανάλια, και του υποβάλλω έξι ερωτήσεις.

Η 1η είναι εάν έχει πιάσει νυστέρι στα χέρια του και έχει έστω υπογράψει μια νεκροψία – νεκροτομή.

Η 2η είναι η εξής: Στο νεκροτομείο έχει πάει, εκτός από το να βγάλει φωτογραφίες ενός πτώματος την ώρα που οι κανονικοί ιατροδικαστές κάνουν νεκροψία – νεκροτομή;

Η 3η είναι εξής: Έχει υπογράψει ποτέ στην ζωή του πιστοποιητικό θανάτου για οποιοδήποτε θάνατο είτε ανθρωποκτονία, είτε ατύχημα, είτε θάνατο παθολογικής αιτίας;

Η 4η είναι η εξής: Έχει ποτέ συντάξει έστω και ένα πόρισμα ανθρωποκτονίας με ασφυκτικό θάνατο;

Η 5η είναι η εξής: Πόσα χρόνια σπούδασε στην Ιταλία και σε ποιο πανεπιστήμιο;

Η 6η είναι η εξής: Σε ποια ένωση ιατροδικαστών είναι πρόεδρος; Τα μέλη της έχουν κάνει κάποια νεκροψία – νεκροτομή; Είναι περισσότερα ή λιγότερα από 10;

Υ.Γ.1: Ρε ηθικέ ιατροδικαστή που θέλεις να γίνεις και δήμαρχος στις Κουκουβάουνες, σου έχει πει κανείς πόσο ανήθικο είναι, χωρίς να έχεις διαβάσει τη δικογραφία, να καταρρακώνεις το τεκμήριο αθωότητας μιας φτωχής γυναίκας και, για να οικονομήσεις από την πολιτική, να προσπαθείς να βάλεις φυλακή μια αθώα γυναίκα?Υ.Γ.2: Τώρα που θα αρχίσουν να σου έρχονται οι αγωγές και οι μηνύσεις της Σ.Π. και οι πειθαρχικές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχεις διαπράξει εις βάρος της, να δω αν θα γελάς ή θα κλαις.

Αθήνα, 12/01/2023
Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Γρηγόρης Λέων: Δεν πτοούμαι από υβριστικές επιθέσεις – Η συνέχεια θα δοθεί στα αρμόδια δικαστήρια

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Λέων απαντώντας σε όσα του καταλογίζει ο Αλέξης Κούγιας απαντάει χωρίς να τον κατονομάζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Με τρία παιδιά νεκρά ο τέταρτος συνήγορος της κατηγορούμενης προσπαθεί σκόπιμα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ουσία και με συκοφαντίες και απειλές να αποτρέψει τον δημόσιο διάλογο σε θέματα ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν πτοούμαι από υβριστικές επιθέσεις. Η συνέχεια θα δοθεί στα αρμόδια δικαστήρια. ΥΓ: Να μάθει γεωγραφία γιατί η Λυκόβρυση-Πεύκη δεν είναι Κουκουβάουνες».

Το χρονικό της κόντρας ανάμεσα σε Κούγια – Λέων

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ANT1 αναφέρθηκε στον κ. Κούγια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «γελάνε και τα πλακάκια του νεκροτομείου με όσα λέει».  Ο Γρηγόρης Λέων απάντησε στα όσα έχει πει ο συνήγορος της 34χρονης το τελευταίο διάστημα ότι δεν έχει κάνει ούτε μια νεκροτομή στην ζωή του και ότι δεν έχει επαρκείς τίτλους σπουδών, αλλά και στις αιχμές που άφησε ότι έχει ως στόχο την προσωπική του ανάδειξη, καθώς θέλει να γίνει δήμαρχος.

«Σήμερα είχε και συνέχεια το σίριαλ, νομίζω σήμερα είπε ότι όλα γίνονται επειδή θα κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και όλα είχαν οργανωθεί. Ξεχνάει βέβαια ο κ. Κούγιας, μου κάνει εντύπωση γιατί προφανώς είναι αποτέλεσμα κοντής μνήμης, συνεργαζόμαστε από το 2010. Είμαι εκλεγμένος σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, μάλιστα πριν από την Πισπιρίγκου. Το ξέρετε ότι είμαι και αντιδήμαρχος Αθηναίων έως σήμερα. Με την αυτοδιοίκηση έχω ενασχόληση σειράς ετών. Τι σχέση έχει με τη υπόθεση, δεν μπορώ να καταλάβω», είπε ο κ. Λέων.

«Όπως επίσης και κάποιες σχέσεις που επικαλείται μεταξύ ιατροδικαστών, επειδή τα συζητάμε μεταξύ μας,‘γελάνε και τα πλακάκια του νεκροτομείου με αυτά που λέει’» επεσήμανε ο ιατροδικαστής αναφερόμενος στον γνωστό ποινικολόγο.

Ακολούθως υποστήριξε ότι ο Αλέξης Κούγιας γνωρίζει τα πάντα για εκείνον, «γιατί συνεργαζόμαστε χρόνια τώρα. Το βιογραφικό μου είναι αναρτημένο στο site μου. Θα πρέπει και περιμένω να αναιρέσει ένα – ένα όλα όσα έχει πει για μένα… Δίνω την ευκαιρία σε ανθρώπους να αποκαταστήσουν, όταν κάνουν ένα λάθος, όλα αυτά τα συκοφαντικά που λένε. Αν δεν το κάνουν, απλώς θυμίζω ότι υπάρχουν νόμιμα δικαιώματα».

Ερωτηθείς σχετικά αποκρίθηκε «ρωτήστε τον Αλέξη Κούγια αν στις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί, αν έχει χρησιμοποιήσει άλλον ιατροδικαστή πέραν από εμένα. Μόνο αυτόν τον μήνα, έχουμε τρεις υποθέσεις που συνεργαζόμαστε».

Τέλος σχετικά με την τακτική που ακολουθεί ο Αλέξης Κούγιας στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Γρηγόρης Λέων είπε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει έρθει σε ένα αδιέξοδο. Οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει καλέσει, βγαίνουν κι αυτοί στα κανάλια τις τελευταίες ημέρες και λένε την άποψη τους. Βλέπετε να βγαίνει κάτι; Η μία σύμβουλος λέει ότι δεν ισχύει η ηπατική ανεπάρκεια και δεν ισχύει και η αγενεσία φλεβοκόμβου. Αναιρεί δηλαδή τις αρχικές αιτίες θανάτου. Έχει συντάξει έκθεση. Ο δεύτερος, ομοίως…».

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ