Παρασκευή 22.09.2023

Κούγιας κατά Έλενας Ακρίτα και Λίνας Μενδώνη: Θα καταθέσω αγωγές αποζημίωσης για την υπόθεση Λιγνάδη

«Ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ προσωπικά έχουμε καμία διάθεση να μηνύουμε, να ενάγουμε και να οδηγούμε στα Δικαστήρια τον οιονδήποτε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του – Σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη με την Ελένη Γερασιμίδου

Να ζητήσουν «συγγνώμη» από τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τον ίδιο, αξιώνει ο Αλέξης Κούγιας τόσο από την Ελένη Γερασιμίδου, όσο και από όσους δημοσίευσαν τις «εντελώς συκοφαντικές δηλώσεις της αλλά και αυτοί που αναπαρήγαγαν αυτές τις δηλώσεις», επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ανακοινώσει ότι αρχειοθετήθηκαν καταγγελίες περί εμπλοκής του εντολέα του με τα προσφυγόπουλα από τις δομές. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγές κατά της  δημοσιογράφου και βουλευτή Έλενας Ακρίτα και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Όπως αναφέρει, « ούτε ο εντολέας μου ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ προσωπικά έχουμε καμία διάθεση να μηνύουμε, να ενάγουμε και να οδηγούμε στα Δικαστήρια τον οιονδήποτε, εκτός της περιπτώσεως που καταφανώς παραβαίνει τον νόμο και θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Λιγνάδη και τον συκοφαντεί».

«Δυστυχώς, για όλους αυτούς και ειδικά για την κα Γερασιμίδου η Δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη, αφού δυνάμει της υπ’ αρ. 517/2021 αναφοράς του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, εγκριθείσας με την υπ’ αρ. πρωτ. 10317/2021 πράξη της Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, αρχειοθετήθηκε αυτή η βρομερή συκοφαντία περί του ότι δήθεν ο κ. Λιγνάδης έκανε σεξουαλικές πράξεις με προσφυγόπουλα από τις διάφορες δομές, όπως είχα ανακοινώσει με δελτίο τύπου ήδη από τον Ιούνιο του 2022», αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Στη δήλωσή του, ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της Έλενας Ακρίτα, σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα ανάλογου περιεχομένου, αλλά και κατά της  Λίνας Μενδώνη, για δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρος του εντολέα του.

«Πέραν της κας Γερασιμίδου το δικηγορικό μας γραφείο έχει λάβει την εντολή να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης και κατά της δημοσιογράφου κας Έλενας Ακρίτα για αναρτήσεις και δημοσιεύματα ανάλογου περιεχομένου, αλλά και κατά της τότε και νυν Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρος του κου Λιγνάδη τον Φεβρουάριο του 2021 και εξαιτίας των οποίων εξεδόθη αμέσως μετά ένταλμα συλλήψεως εις βάρος του», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Μετά τη χθεσινή μου ανακοίνωση, με την οποία δημοσιοποίησα ότι ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης θα στραφεί δικαστικώς κατά της κας Γερασιμίδου, οι «γνωστοί» δημοσιογράφοι και διαχειριστές sites ακόμη και σοβαρών εφημερίδων, όπως είναι η εμβληματική «ΑΥΓΗ», εξέφρασαν την απορία τους γιατί θα προβώ σε αυτή την διαδικαστική πράξη, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και πρωτοφανή.

Προς απάντησή τους θέλω να τους κάνω γνωστό ότι ούτε ο εντολέας μου ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ προσωπικά έχουμε καμία διάθεση να μηνύουμε, να ενάγουμε και να οδηγούμε στα Δικαστήρια τον οιονδήποτε, εκτός της περιπτώσεως που καταφανώς παραβαίνει τον νόμο και θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Λιγνάδη και τον συκοφαντεί ακόμη και με δηλώσεις σαν αυτή της κας Γερασιμίδου, η οποία εκ προθέσεως, ενώ γνώριζε, όπως το γνώριζε και ο δημοσιογράφος που της πήρε τη συνέντευξη, ότι στις 9 Ιουνίου 2022 είχα δημοσιοποιήσει ανακοίνωση περί αρχειοθετήσεως τριών σκευωριών σε βάρος του κου Λιγνάδη, μία εκ των οποίων ήταν η σχετική με τα προσφυγόπουλα από τις δομές (οι άλλες δύο αφορούσαν το Αρσάκειο και τη δήθεν κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας), καθιστώντας έτσι σαφές ότι δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες για τον εντολέα μου πλην αυτών που δικάζονταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και η εν λόγω ανακοίνωσή μου είχε λάβει ευρεία δημοσιότητα, εντούτοις η κα Γερασιμίδου έκανε αυτή τη δήλωση σκόπιμα και εντελώς παράνομα, για να συκοφαντήσει τον εντολέα μου και να αποκτήσει, κατά την κρίση του εντολέα μου, δημοσιότητα και μόνον.

Εκτός των ως άνω η κα Γερασιμίδου και αυτοί που δημοσίευσαν τις εντελώς συκοφαντικές δηλώσεις της, αλλά και αυτοί που αναπαρήγαγαν αυτές τις παράνομες δηλώσεις, θα πρέπει σήμερα να ζητήσουν συγνώμη από τον κο Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη και από εμένα όσοι χαρακτήρισαν την ενέργειά μου πρωτοφανή για την περικοπή των δηλώσεων της κας Γερασιμίδου, η οποία, όπως και οι γνωστοί δημοσιογράφοι, τον συκοφάντησε ακραία δηλώνοντας ότι ο Λιγνάδης είναι ελεύθερος, όχι γιατί το επιβάλλει ο νόμος και το αποφάσισε η Δικαιοσύνη σύμφωνα με το άρθρο 497 παρ.8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά γιατί «φοβούνται μήπως πει από πού προμηθεύονταν τα προσφυγάκια, γιατί τότε θα γίνει πολύ μεγάλο σκάνδαλο», υπονοώντας σαφώς ότι πίσω από αυτή την απόφαση βρισκόταν δήθεν η τότε κυβέρνηση.

Δυστυχώς, για όλους αυτούς και ειδικά για την κα Γερασιμίδου η Δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη, αφού δυνάμει της υπ’ αρ. 517/2021 αναφοράς του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, εγκριθείσας με την υπ’ αρ. πρωτ. 10317/2021 πράξη της Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, αρχειοθετήθηκε αυτή η βρομερή συκοφαντία περί του ότι δήθεν ο κ. Λιγνάδης έκανε σεξουαλικές πράξεις με προσφυγόπουλα από τις διάφορες δομές, όπως είχα ανακοινώσει με δελτίο τύπου ήδη από τον Ιούνιο του 2022.

Δεν βρέθηκε ούτε μια περίπτωση, κατά την οποία να υπάρχει έστω και υποψία περί του ότι ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης είχε την οιαδήποτε σχέση με αυτή τη σκευωρία.

Δυστυχώς για όλους αυτούς αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και, όταν χρησιμοποιείς τη δυστυχία ενός αθώου, ο οποίος καταστράφηκε από μια βρομερή σκευωρία μόνο για πολιτικούς λόγους, και ισχυρίζεσαι ψεύδη γεγονότα εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, θα πρέπει να πληρώσεις και με φυλάκιση και με αποζημίωση.

Πέραν της κας Γερασιμίδου το δικηγορικό μας γραφείο έχει λάβει την εντολή να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης και κατά της δημοσιογράφου κας Έλενας Ακρίτα για αναρτήσεις και δημοσιεύματα ανάλογου περιεχομένου, αλλά και κατά της τότε και νυν Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρος του κου Λιγνάδη τον Φεβρουάριο του 2021 και εξαιτίας των οποίων εξεδόθη αμέσως μετά ένταλμα συλλήψεως εις βάρος του.

Αθήνα, 02/08/2023
Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξης Κούγιας

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ