Πέμπτη 06.10.2022

Κώστας Καζάκος: «Λύγισε» στον αέρα ο Άγγελος Αντωνόπουλος για τον θάνατό του

«Ήταν άνδρας με το άλφα κεφαλαίο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βογιατζής – Δείτε όσα είπαν ηθοποιοί για τον θάνατό του

Πέθανε νωρίτερα σήμερα ο Κώστας Καζάκος, σε ηλικία 87 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό και τον πολιτικό κόσμο.

Μετά την είδηση του θανάτου του, άνθρωποι από τον παλιό -και όχι μόνο- ελληνικό κινηματογράφο μίλησαν συγκινημένοι για τον ηθοποιό.

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησαν ζωντανά για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, η Λίλα Καφαντάρη και ο Νίκος Γαλανός.

Για τον καλό του συνάδελφο, ο Γιάννης Βογιατζής τόνισε πως ήταν: «ένας μεγάλος άνθρωπος, ήταν άνδρας με άλφα κεφαλαίο. Σπουδαίος και θαυμάσιος ηθοποιός. Λεβέντης σαν άνθρωπος. Η συμβολή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών άφησε εκπλητικά πράγματα, ανδρισμό, ήθος καικατανόηση. Ήταν συνεπής στην ιδεολογία του και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Αυτό τον διέκρινε, για αυτό ήταν ένας πραγματικός άνδρας, ήταν Ο Άνδρας».

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος δεν μπόρεσε να κρύψει την έντονη συγκίνησή του στον αέρα του δελτίου ειδήσεων.

«Εγώ τι μπορώ να πω; Δεν είναι απώλεια, ο Καζάκος είναι παρών» είπε, μεταξύ άλλων και έφυγε από τη γραμμή, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Η Λίλα Καφαντάρη με τη σειρά της, είπε: «Είμαι σοκαρισμένη, είναι μικρό το χρονικό διάστημα που το έμαθα και δεν είναι εύκολο.

Ο Κώστας είχε συνδυασμό που δεν βρίσκεται εύκολα. Βαθιά γνώση του θεάτρου, ήταν ένα πολιτικό ον που μέσα από τη δουλειά και τα έργα του, ήταν ένα κέρδος για τον πολιτισμό. Πολύ σημαντική προσωπικότητα για τον πολιτισμό και την πολιτική. ‘Ηταν πάντα με το δίκιο των ανθρώπων του μόχθου».

Τέλος, ο Νίκος Γαλανός δήλωσε για τον Κώστα Καζάκο: «Μόλις το έμαθα, τι να πω.. Άλλος ένας άνθρωπος μεγάλος, μεγάλη προσωπικότητα, έφυγε κι αυτός, σιγά σιγα φτωχαίνουμε. Είχαμε παίξει πολλές φορές και στο θέατρο και στον κινηματογράφο».

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ