Τετάρτη 27.10.2021

Kορονοϊός: Βελτιώνεται η εικόνα στα νοσοκομεία, κάτω από 200 οι εισαγωγές αλλά παραμένει η επιφυλακή

Η εικόνα στα νοσοκομεία δείχνει σημάδια βελτίωσης, όμως η επιφυλακή για το σύστημα υγείας και ειδικά για τις δομές στη Βόρεια Ελλάδα- όπου τα κρούσματα αυξάνονται- παραμένει.

Τα στοιχεία δείχνουν πως την εβδομάδα που πέρασε, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων στην επικράτεια μειώθηκε στους 2.044 ασθενείς και ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων εισαγωγών του τελευταίου επταημέρου έπεσε κάτω από τα 200 άτομα την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό το ισοζύγιο εισιτηρίων- εξιτηρίων υποχωρεί σταθερά κάτω από το 1.

Παράλληλα, και ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού, μειώθηκε αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συρρικνώθηκε κατά 6% περίπου. Επίσης, ο αριθμός των θανάτων, δείχνει μείωση για δεύτερη εβδομάδα στην σειρά, με περίπου 11% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη.

Σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική κατάσταση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 331. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 33 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 216 και μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου 190 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ