Κυριακή 28.11.2021

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Email και sms σε γιατρούς για να αποφύγουν την επίταξη

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορονοϊού στην Βόρεια Ελλάδα, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους. Με email αλλά και sms, καλούνται από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), οι ιδιώτες γιατροί να στηρίξουν το ΕΣΥ προκειμένου να μην χρειαστεί η επίταξή τους.

Η εργασία των ιδιωτικών γιατρών στο ΕΣΥ σε εθελοντική βάση πρακτικά σημαίνει, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, ότι θα απασχοληθούν στα δημόσια νοσοκομεία με συνθήκες ιδιωτικού τομέα. Θα χρησιμοποιούν δηλαδή μπλοκ αποδείξεων και η αποζημίωση τους θα είναι ίδια με τις προηγούμενες φορές.

«Όπως και την προηγούμενη φορά θα καλύψουμε με συμβόλαιο αστικής ευθύνης όλους τους ιδιώτες συναδέλφους που θα πάνε στο ΕΣΥ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε την επίταξη υπηρεσιών, γιατί είναι η τελευταία δυνατότητα που διαθέτει η κοινωνία προκειμένου να μην μείνουν στα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Οι επόμενες 2-3 μέρες θα δείξουν αν έχουμε προσφορά συναδέλφων ή αν θα χρειαστεί το υπουργείο να προβεί στην επίταξη. Ήδη χθες στείλαμε το μήνυμα με sms και email  στους γιατρούς και αυτή την στιγμή περιμένουμε να μας απαντήσουν», ανέφερε.

Καθημερινά στην συμπρωτεύουσα γίνονται περίπου 35-40 εισαγωγές ασθενών με covid19, ωστόσο η κατάσταση προς το παρόν είναι περισσότερο διαχειρίσιμη συγκριτικά με τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. «Εύχομαι και ελπίζω ότι θα υπάρξει η ανάλογη προσφορά των συναδέλφων για να βοηθήσουμε αυτή την στιγμή τους ιατρούς στο ΕΣΥ γιατί πραγματικά εδώ και αρκετό καιρό η κατάσταση επιδεινώνεται σε επικίνδυνο σημείο, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει επίταξη υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Νίτσας.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: newsit.gr& με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ