Τετάρτη 28.07.2021

Κορωνοϊός: Πώς επιλέγουμε σύστημα καθαρισμού αέρα για να τον κρατήσουμε μακριά

Οι καθαριστές αέρα αποδείχθηκαν κομβικής σημασίας το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο όλοι κατανοήσαμε τη σημασία της καθαριότητας και της υγιεινής για να παραμείνουμε υγιείς. Τα συστήματα καθαρισμού αέρα που μπορεί να χρησιμοποιούμε τόσο στον χώρο εργασίας μας όσο και στο σπίτι μας εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ατμόσφαιρας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο έκθεσης σε μικρόβια και ιούς όπως ο SARS-CoV-2, ο H1N1 και άλλες αερομεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Το τελευταίο διάστημα ανακύπτει συχνά το ζήτημα της ποιότητας του εσωτερικού αέρα, ως καίριος παράγοντας που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και προστασία στη μάχη μας απέναντι στον SARS-CoV-2, στους εσωτερικούς χώρους.

Οι μελέτες αναφέρουν ότι τα αερολύματα, τα πολύ μικρά σταγονίδια που παράγουμε όταν εκπνέουμε και σε μεγάλες ποσότητες όταν μιλάμε, παραμένουν στο αέρα έως και 16 ώρες. Τα σταγονίδια αυτά μπορεί να εμπεριέχουν και τον SARS-CoV-2 και ως αποτέλεσμα αυτού, γίνεται κατανοητό ότι σε κλειστούς χώρους, το αερόλυμα που φέρει τον ιό και η εισπνοή του αποτελεί σημαντικό μηχανισμό μετάδοσης.

Το εμβόλιο, τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας και οι επιστημονικές έρευνες με τις εξελίξεις που επιφέρουν είναι ένα «φως στο τούνελ», όμως οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού και η ταχεία διασπορά δεν μπορούν παρά να μας θέτουν σε επιφυλακή. Σε αυτή τη «μάχη» που η ανθρωπότητα και ο καθένας μας ξεχωριστά συνεχίζουμε να δίνουμε, τον σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι καθαριστές αέρα.

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος, οι φορητοί καθαριστές αέρα υψηλών προδιαγραφών μπορούν να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού σε επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, γραφεία επιχειρήσεων, καταστήματα, φαρμακεία, ιατρεία, καταστήματα, εστίαση.

Πώς θα επιλέξουμε κατάλληλο σύστημα καθαρισμού αέρα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα καθαρισμού αέρα; Μερικές παράμετροι είναι πολύ σημαντικές για την αποτελεσματικότερη επιλογή μας. Είναι απαραίτητο λοιπόν, πριν εγκαταστήσουμε στον χώρο μας σύστημα καθαρισμού αέρα, να ελέγξουμε:

  1. Ότι διαθέτει τεχνολογία που μπορεί να αφαιρεί σωματίδια πολύ μικρού μεγέθους έως και 0,007 μm από το πρώτο πέρασμα του αέρα από τη συσκευή. Εδώ, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η διάμετρος του SARS-CoV-2 είναι μόλις 0,1μm.
  2. Ότι μπορεί να εξαλείψει τις 3 κατηγορίες ρύπων: Σωματίδια (κυρίως τα υπέρλεπτα, <0,12μm), μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μούχλα, μύκητες) και πτητικές οργανικές ενώσεις (χημικά και οσμές).
  3. Ότι δεν εκπέμπει βλαβερό για την υγεία όζον ή υπεριώδη ακτινοβολία.
  4. Ότι έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και αποδείξεις αποτελεσματικότητας.

Στην PureAirLab είμαστε περήφανοι που μας έχουν εμπιστευτεί σημαντικοί φορείς, μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί και τα συστήματά μας είναι ήδη εγκατεστημένα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε με τα απόλυτα συστήματα καθαρισμού στον αγώνα για ένα καθαρό, υγιεινό και ασφαλή εσωτερικό αέρα. Διότι γνωρίζουμε με αποδείξεις ότι τα συστήματα #Deluxe και #Compact μπορούν στην πράξη και όχι στα λόγια να αιχμαλωτίσουν το 99,99% μικροσωματιδίων, μικροβίων και ιών, συμπεριλαμβανομένων και των κορονοϊών, με το πρώτο κιόλας πέρασμα του αέρα από το σύστημα, για να μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα. Τα συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης αέρα της PureAirLab έρχονται να δώσουν τη λύση, εξασφαλίζοντας ανώτερη ποιότητα αέρα σε κάθε εσωτερικό χώρο σε μόλις 30 λεπτά! Χάρη στην κατοχυρωμένη αμερικανική πρωτότυπη τεχνολογία DFS (Disinfecting Filtration System), αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την αερομεταφερόμενη μετάδοση ιών και μικροβίων.

Η τεχνολογία DFS παγιδεύει σωματίδια έως 0,007μm, 40 φορές μικρότερου μεγέθους συγκριτικά με το πρότυπο φίλτρανσης HEPA. Επιπλέον, έχουν πιστoποιήσεις CE, UL, CSA, ISO, RoHS και εργαστηριακές μελέτες που αποδεικνύουν την εξάλειψη των πλέον νοσογόνων ιών, H1N1, H7N9, Sars-Cov-2.

Σε μια εποχή που ο κορονοϊός δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, τα συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης της PureAirLab ενισχύουν την προστασία σε κλειστούς χώρους και η τοποθέτησή τους συνιστάται ειδικά σε μέρη στα οποία εισέρχονται και συνωστίζονται περισσότερα άτομα, καθώς συμβάλλουν ταυτόχρονα στην ενίσχυση της εικόνας ασφάλειας και προστασίας του χώρου της κάθε επιχείρησης.

Καλέστε τώρα στο 210 9373020 για να μιλήσετε με έναν ειδικό σύμβουλο της PureAirLab και να βρείτε την ιδανική λύση και για σας.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ