Δευτέρα 06.12.2021

Κορονοϊός – Εμβόλια: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τρίτη δόση

Κορονοϊός: Από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα προκειμένου να μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό όλοι οι ενήλικοι από 18 ετών και άνω.

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε έκκληση στους πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί, να κλείσουν ραντεβού και για την τρίτη δόση του εμβολίου, ώστε να θωρακιστούν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από τον κορονοϊό.

«Για όσους έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος» τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να σπεύσουν για την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου.

Τέλος, σημείωσε ότι το 73% σχεδόν των ενηλίκων στην χώρα μας έχει ήδη εμβολιαστεί, και πρόσθεσε για μία ακόμη φορά, ότι δεν θα πάμε σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που είχαν εφαρμοστεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας αποκλείοντας έτσι το lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για να προχωρήσει ο κόσμος στην τρίτη δόση, η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάστηκε εχθές Τρίτη, επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού εξακολουθούν να είναι οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:59 μμ

Καμικάζι