Τρίτη 03.08.2021

Κορωνοϊός – Εμβόλια: Δέκα πράγματα που ισχύουν για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες

Για τη μεγάλη σημασία των εμβολίων κατά της COVID-19 και τις μελέτες που έχουν αναδείξει την ασφάλειά τους μιλά ο δρ. Χάρης Χηνιάδης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής IVF ΜΗΤΕΡΑ, συνοψίζοντας και τις οδηγίες που εξέδωσε η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία

Το εμβόλιο για τον COVID-19 ευτυχώς ήρθε σύντομα στη ζωή μας και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας έχει ήδη εμβολιαστεί.

Λόγω της ταχύτητας με την οποία παρασκευάστηκαν και δοκιμάστηκαν τα εμβόλια υπάρχουν πολλές απορίες και ανησυχίες από τον κόσμο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Υπάρχουν πλέον ολοκληρωμένες πολλές μελέτες που αφορούν τόσο το γενικό πληθυσμό όσο και τις εγκύους, τις θηλάζουσες, αλλά και τα παιδιά.

Η βασική αρχή της συζήτησης για τα εμβόλια είναι ότι είναι απαραίτητη η χορήγηση τους και ότι είναι ασφαλή. Οι όποιες επιπλοκές έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής είναι σπάνιες, δηλαδή με συχνότητα μικρότερη από μία προς 200.000 εμβολιασμένους, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με την σοβαρότητα και την συχνότητα των επιπλοκών αυτών που θα νοσήσουν.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ