Τετάρτη 28.07.2021

Κοντογεώργης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός πρώτα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας

Για την πορεία της πανδημίας, αλλά και της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Ελλάδα μίλησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Δευτέρας, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ένα πρώτο πλαίσιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής.

Κυρωτικό πλαίσιο

 

Συνεχίζοντας ο Θ. Κοντογεώργης σημείωσε πως σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό, επισημαίνοντας ότι «προφανώς θα υπάρχει κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Παράλληλα ο Θ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 18 ετών, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουνίου υπήρχαν περίπου 15.000 νέα ραντεβού την ημέρα. Στις ηλικιακές ομάδες από 18 έως 29 ετών, οι εμβολιασμένοι ανέρχονται πλέον στο 30%, ενώ στις ηλικίες άνω των 60, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 80%.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ