Παρασκευή 14.06.2024

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Θρίλερ με τον θάνατο του γνωστού καναλάρχη – «Δεν ξέρουμε ούτε πού πέθανε» δηλώνει ο δικηγόρος του

Μεσημέρι Παρασκευής εκδίδεται με δικαστική συνδρομή η εντολή μεταφοράς του. Λίγες ώρες μετά ο στενός συνεργάτης του θα λάβει ένα ανεπάντεχο τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα. Κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει ούτε πώς, ούτε από τι, ούτε καν πού άφησε την τελευταία του πνοή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πασίγνωστου επιχειρηματία, πολιτικού και καναλάρχη Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα από την Παρασκευή το μεσημέρι που τον πήρε το ασθενοφόρο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε που πήγε ούτε που πέθανε. Τίποτα απολύτως» δήλωσε ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, μιλώντας την Τρίτη (09/05) στο MEGA.

«Βροχερή μέρα δεν πρόλαβα ούτε να τον χαιρετήσω» λέει από την πλευρά του ο Σπύρος Λαμπίρης, στενός συνεργάτης του καναλάρχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μηνυτήρια αναφορά του στενού συνεργάτη του στο Α.Τ. Ωρωπού δεν έστρεψε μόνο την προσοχή των Αρχών στην περίεργη αυτή υπόθεση, αλλά οδήγησε και τον εισαγγελέα να «παγώσει» την κηδεία του που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το πρωί της Δευτέρας (08/05).

«Ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθανε ο Παπανικόλας. Είναι μηνυτήρια αναφορά που αναφέρει και ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας. Είναι μυστήριο ότι λίγες ώρες αφότου τον πήραν από τη δομή μετά απεβίωσε» συμπλήρωσε ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας.

Η… μυστήρια μεταφορά από το ιδιωτικό του θεραπευτήριο

Το μεσημέρι Παρασκευής, και με προσωρινή δικαστική συνδρομή που ζήτησαν στενά συγγενικά του πρόσωπα, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μεταφέρεται από το ιδιωτικό του θεραπευτήριο σε άγνωστη τοποθεσία. Από τη στιγμή που μπαίνει στο ασθενοφόρο, ξεκινά και το απόλυτο θρίλερ.

«Ο Παπανικόλας όσο ήταν εν ζωή δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί, ούτε να έχει δικαστική συνδρομή κανενός. Παρα ταύτα η επιθυμία του δεν έγινε σεβαστή από ορισμένα συγγενικά του πρόσωπα» είπε ο δικηγόρος του.

«Δεν ήθελε να φύγει από το θεραπευτήριο»

Σημειώνεται ότι από το 2007 ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας εγκαταστάθηκε μόνιμα σε δομή στον Ωρωπό, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν ένας επίγειος παράδεισος, μέσα στη φύση και τον καθαρό αέρα, και ήταν το ησυχαστήριο του.

«Ήταν το τελευταίο όραμα που είχε ο Παπανικόλας. Να φτιάξει έναν  τέτοιο χώρο, γιατί δεν ήθελε να δώσει περιουσία σε κανέναν, ήθελε να πάει για το καλό του κόσμου και ο σταθμός και η περιουσία και τα πάντα», ανέφερε ο συνεργάτης του.

O Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν είχε σύζυγο και παιδιά, αλλά είχε άλλους στενούς συγγενείς τα οποία συνηγορούσαν πως ο πασίγνωστος επιχειρηματίας έπρεπε να μεταφερθεί σε γηροκομείο λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Με δικαστική απόφαση η εντολή μεταφοράς του

Μεσημέρι Παρασκευής εκδίδεται με δικαστική συνδρομή η εντολή μεταφοράς του. Λίγες ώρες μετά ο στενός συνεργάτης του, που όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στο πλευρό του εκλιπόντος, θα λάβει ένα ανεπάντεχο τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει ούτε πώς, ούτε από τι, ούτε καν πού άφησε την τελευταία του πνοή ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.

Ο αδελφός του εκλιπόντος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στις Αρχές πως ο επιχειρηματίας πέθανε στο σπίτι του. Μιλώντας στο MEGA κράτησε σιγή ιχθύος μέχρι να τον καλέσουν οι αρχές για κατάθεση.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, κάναμε αυτά που κάναμε όπως έπρεπε να γίνουν. Ο κάθε ένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Από εκεί και πέρα θα τα βρούνε οι δικηγόροι», δήλωσε στο MEGA στενός συνεργάτες του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

«Είχε οικογενειακές διαμάχες»

Ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας, εξηγεί στο MEGA πως ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας δεν είχε φτιάξει διαθήκη ενώ πολλές φορές είχε έρθει σε ρήξη με συγγενικά πρόσωπα για οικονομικά θέματα.

O Kωνσταντίνος Παπανικόλας εκτός από τις επιχειρήσεις και την ενασχόληση του με τα κοινά, ήταν ιδιοκτήτης του 25% του Κόντρα Channel.

«Παρακαλούσε “δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου”»

Ο Σπύρος Λαμπίρης περιέγραψε στο MEGA όσα έγιναν την Παρασκευή, όταν έφτασε αιφνιδίως το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε γηροκομείο. Όπως είπε ο φίλος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο αδερφός του καναλάρχη είδε δεσμευτεί να μην τον πάρει από τον χώρο στον οποίο είχε επιλέξει να ζει.

«Ήταν πολύ χάλια η κατάστασή του. Ήταν πολύ πικραμένος, έλεγε στους τραυματιοφορείς «δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου», αλλά δεν ακούστηκε ποτέ αυτό», είπε.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ