Δευτέρα 15.07.2024

«Κωλοτούμπα» Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα»: Δεν συνδέεται με την εποχή Τσίπρα

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης είχε γράψει ότι «παρέλαβα ένα χάος» στα οικονομικά του κόμματος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Τα «μάζεψε» ο Κασσελάκης

Μιλώντας πάντως στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, ρωτήθηκε για το αν οι αναφορές στο μαύρο χρήμα των πολιτικών κομμάτων συνδέεται με τη θητεία του Αλέξη Τσίπρα», απαντώντας «δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρη η ανάρτηση μου. Αναφέρθηκα στους τρόπους χρηματοδότησης που μου έχουν προσφερθεί για να μην μπορεί να υπάρξει αυτή η εντός εισαγωγικών εσωστρέφεια για τις αλλαγές που έχουμε στα κομματικά media και γενικά τον εξορθολογισμό στο κόμμα.

Επαναλαμβάνω, εγώ είμαι διατεθειμένος να ανοίξουμε τα χαρτιά του κόμματος μας στην Deloitte ή σε όποια άλλη εταιρεία διεθνούς βεληνεκούς επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνος είναι;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά γίνονται στην πολιτική»

Σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα, από τα όργανα του κόμματος, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους «Αν το θέμα δεν είναι το πρόγραμμα αλλά είναι μια χημεία με τον Πρόεδρο του κόμματος κατανοητό. Αυτά γίνονται στην πολιτική. Εύχομαι να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην δημοκρατική προοδευτική παράταξη που χτίζουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος και μεγεθυμένος θα προχωρήσει να αγκαλιάσει όλη την Κεντροαριστερά αλλά την Κεντροαριστερά όχι με συμβιβασμούς με τους όρους Κεντροαριστερά επί Κώστα Σημίτη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε άνοιγμα στον Νίκο Ανδρουλάκη για συνεργασία στη Βουλή επιμένοντας πως δεν πιστεύει σε συγκολλήσεις που προέρχονται από συμφωνίες κορυφής, «όποιος ή όποια είναι να ηγηθεί ενός πιθανού τέτοιου σχήματος πρέπει να έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Και είπα από την πρώτη στιγμή πως δεν διστάζω να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόσμου. Αλλά τέτοια σχήματα δεν γίνονται σε κενό αέρος στη φαντασία μας. Αυτά τα σχήματα γίνονται μόνο από κάτω προς τα πάνω. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά πράγματα. Άρα προσκαλώ τον Νίκο Ανδρουλάκη και όλο το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του Έλληνα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ