Κυριακή 26.06.2022

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: «Εκπνέει» η διάρκεια των περσινών επιταγών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 ισχύει έως τις 31 Ιουλίου 2022 και αξίζει να σημειωθεί πως όσοι δικαιούχοι έχουν ακόμα τις περσινές επιταγές, θα πρέπει να τις «εξαργυρώσουν» έως τα τέλη Ιουλίου καθώς μετά από την συγκεκριμένη ημερομηνία η επιταγή θα καταργηθεί γιατί θα εκδοθούν οι νέες.

Υπενθυμίζεται πως η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ