Τετάρτη 22.05.2024

Κληρονομιά Τράγκα: Η Μαρία Καρρά ζητάει πλέον άδεια από τον Γιάννη Τράγκα ακόμα και για να πληρώσει το ρεύμα στις βίλες

«Χοντραίνει» ο ενδοοικογενειακός εμφύλιος των δύο κληρονόμων, αφού ο Γιάννης Τράγκας απέστειλε νέο εξώδικο στη Μαρία Καρρά, με το οποίο ζητά πλήρες ιστορικό της κίνησης των λογαριασμών της Family Line στις τράπεζες και για το περιεχόμενο των θυρίδων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο εμφύλιος ανάμεσα στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά, λίγους μήνες πριν από την έναρξη της δίκης, που θα κρίνει το αν θα παυθεί οριστικά ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης από τα καθήκοντά του.

Χρειάστηκαν δύο προσωρινές διαταγές από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, με τις οποίες απαγόρευσε -μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης- στον Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν, την οποιαδήποτε εκ μέρους του πληρωμή που σχετίζεται με την κληρονομιαία περιουσία του Γιώργου Τράγκα, για να υπάρξει τελικά συμμόρφωση. Πλέον, ο Φρανσεσκόν όχι μόνο βρήκε τον Έλληνα συνεκτελεστή της διαθήκης, τον οποίο έλεγε ότι δεν μπορεί να εντοπίσει, αυτόν που πρέπει να συμφωνήσει για οποιαδήποτε πληρωμή αφορά στην κληρονομιά Τράγκα, αλλά ζητάει και την άδειά του για να πληρώσει λογαριασμό ύψους 160 ευρώ, που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα στη βίλα στο Σεν Τροπέ. Το ίδιο έπραξε για τον λογαριασμό του αερίου στη βίλα της Νίκαιας, που αντιστοιχεί σε μόλις 92 ευρώ, ενώ είναι τόσο τυπικός, που επισυνάπτει αντίγραφο των λογαριασμών.

Μέχρι πριν λίγους μήνες πλήρωνε μόνος του, χωρίς να ενημερώνει τον Έλληνα συνεκτελεστή της διαθήκης και με εντολή της Μαρίας Καρρά, υπέρογκα ποσά ύψους 80.000 ευρώ ως αμοιβή στον εαυτό του (!) και 110.000 ευρώ στον δικηγόρο Τάσο Παρδάλη, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, για τις υπηρεσίες του. Και είναι αυτές οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου δικηγόρου που έχουν πια μπει στο στόχαστρο του Γιάννη Τράγκα ο οποίος κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

giannis-tragkas

Άρχισαν τα όργανα!

Με αυτό ζητάει να μάθει τι είδους νομικές υπηρεσίες παρείχε στη Μαρία Καρρά ο κ. Παρδάλης, οι οποίες αποτιμήθηκαν στο ποσό των 110.000 ευρώ, λεφτά που προέρχονται από την περιουσία που άφησε ο πατέρας του. Παρότι ο Έλληνας συμβολαιογράφος, που είναι ο δεύτερος συνεκτελεστής της διαθήκης, ζήτησε προ δεκαημέρου από την Pardalis & Nohavicka αναλυτικές τιμολογήσεις και αιτιολόγηση της αμοιβής που έλαβε η νομική φίρμα από τη Μαρία Καρρά μέσω του Φρανσεσκόν, απάντηση δεν έλαβε.

Ο Τάσος Παρδάλης ήταν στενός φίλος του αποθανόντος εκδότη και ο δικηγόρος που ασχολήθηκε αποκλειστικά με όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων του εκλιπόντος στις ΗΠΑ, αλλά και αυτός που τον αντικατέστησε στη διοίκηση δύο εταιρεών μετά τον θάνατό του. Σύμφωνα με το υπόμνημα, «η άρνηση του κ. Παρδάλη να δώσει σαφείς απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σε ένα πρόσωπο που έχει θεσμικό ρόλο στην υπόθεση δηλαδή στον Έλληνα συνεκτελεστή της διαθήκης ενισχύει τις υπόνοιες για επιλήψιμη συμμετοχή στην εν λόγω υπόθεση της κληρονομιάς του Γ. Τράγκα». Κλείνοντας το υπόμνημα ο γιος του εκδότη ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να κληθεί ο Τάσος Παρδάλης για να δώσει υποχρεωτικά καταθέσεις, ενώ αν επιλέξει τη σιωπή να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συνέργεια σε κακουργηματική απιστία.

maria-karra

Νέο εξώδικο στη Μαρία Καρρά

Αποφασισμένος να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, ο Γιάννης Τράγκας κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού. νέο εξώδικο κατά της Μαρίας Καρρά, το οποίο κοινοποιήθηκε τόσο στον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όσο και στον προϊστάμενο του 1ου ΕΛΚΕ Αττικής. Με αυτό καλεί την χήρα του πατέρα του να του δώσει πλήρες ιστορικό της κίνησης λογαριασμών με δικαιούχο την Family Line LTD, τυχόν θυγατρικών της ή άλλων εταιριεών που συνδέονται με αυτή σε δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Μονακό, από την ημέρα που πέθανε ο πατέρας του μέχρι και σήμερα.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει στην τελευταία σύζυγο του πατέρα του:

«Δεν έχετε απαντήσει ποτέ στο ερώτημα που σας έχει πολλάκις απευθυνθεί σε πλήθος επικοινωνιών μας: Έχετε επισκεφτεί εσείς ή ο έτερος εκπρόσωπος Ivo Fransescon τις θυρίδες με δικαιούχο την FAMILY LINE Ltd από το θάνατο του Γ. Τράγκα στις 14/12/2021 και εφεξής;
Προσκομίστε μας βεβαίωση της τράπεζας EFG από την οποία θα προκύπτει ότι, βάσει των επίσημων στοιχείων Ημερολογίου της δεν έχει λάβει χώρα οποιαδήποτε επίσκεψή δική σας ή του Ivo Francescon στον χώρο των θυρίδων, υπό οποιαδήποτε ανωτέρω ιδιότητά σας, άλλως αναλυτική καταγραφή-παράθεση τυχόν επισκέψεών σας με ρητή αναφορά στις θυρίδες που αυτές κάθε φορά αφορούν και των λόγων της επίσκεψής σας.
Στοιχεία για τυχόν λογαριασμούς ή θυρίδες τυχόν θυγατρικών (ή άλλως συνδεδεμένων) με τη Family Line Ltd εταιρειών στις ως άνω EFG & EDMONT ROTSCHILD Μονακό.
Στοιχεία για τυχόν άλλους λογαριασμούς ή θυρίδες της Family Line Ltd ή θυγατρικών/άλλως συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών σε άλλες τράπεζες στο Μονακό ή οπουδήποτε παγκοσμίως (λ.χ. ΗΠΑ), συνοδευόμενα σε θετική απάντηση από ιστορικό κίνησης λογαριασμών και βεβαίωση μη επίσκεψής σας (ή καταγραφή επισκέψεων) στις θυρίδες αντίστοιχα και για αυτά κατά το ανωτέρω διάστημα μαζί με τους λόγους της επίσκεψής σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΑΓΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΡΑ

Λας Βέγκας: Πού πήγαν τα λεφτά από την πώληση;

Σε ό,τι αφορά το εταιρικό σχήμα υπό τη Family Line Ltd -ενεργητικό & ακίνητα ο γιος του δημοσιογράφου- εκδότη ζητάει «Καταγραφή των θυγατρικών ή άλλως συνδεδεμένων (λ.χ. LLCs) με τη Family Line Ltd εταιρειών με πλήρη στοιχεία επωνυμίας-έδρας -σύστασης-διοίκησης, μαζί με ιστορικό τυχόν αλλαγών των ανωτέρω, συνοδευόμενες από καταγραφή ενεργητικού τους -ιδίως ακινήτων αλλά τραπεζικών λογαριασμών/θυρίδων που κατέχουν και πλήρες για καθεμία ιστορικό τυχόν μεταβολών των στοιχείων αυτών από την ημέρα του θανάτου του πατέρα μου έως και σήμερα.

Ως προς το ακίνητο στο Las Vegas, το οποίο έχετε ήδη εκποιήσει (όπως προκύπτει από έγγραφο, που φέρει μάλιστα την υπογραφή σας για λογαριασμό της πωλήτριας εταιρείας) και με δεδομένο ότι, παρ’ ότι πολλάκις σας έχει ζητηθεί, ουδέποτε μας έχετε προσκομίσει στοιχεία/ έγγραφα από τα οποία να αποδεικνύεται (ως επικαλείστε) ότι αυτό σας ανήκε (είχατε χρηματοδοτήσει την αγορά του ή σας είχε δωρηθεί από τον πατέρα μου) άρα αποτελούσε σε κάθε περίπτωση μέρος της κληρονομιαίας περιουσίας: Προσκομίστε μας τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού όπου βρίσκεται κατατεθειμένο το ποσό που εισπράχθηκε ως τίμημα από την πώληση του ακινήτου στο Λας Βέγκας – και ιστορικό κινήσεων του υπό κρίση λογαριασμού, για το διάστημα από την κατάθεση του ποσού (τιμήματος πώλησης) έως και σήμερα».

Από το κάδρο της υπόθεσης δεν βγαίνει ούτε ο συμβολαιογράφος Ζερόμ Νταρλιγκί και οι εκάστοτε χειρισμοί του στην υπόθεση της κληρονομιάς Τράγκα, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει ουσιαστικά επι της ουσίας για την εμπλοκή του σε πληρωμές ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ πέρυσι, τις οποίες ενέκρινε μαζί με τον Φρανσεσκόν, αγνοώντας τον Έλληνα συνεκτελεστή της διαθήκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ