Τετάρτη 30.11.2022

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ποιο είναι το πρώην στέλεχος της ΜΚΟ που άδειασε την θυρίδα – Νέες αποκαλύψεις

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και την τραπεζική θυρίδα που φέρεται να άδειασε, με απόλυτη μυστικότητα, ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Εκτός από τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση σε βάρος ανηλίκων που ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Σε σημερινό δημοσίευμα, η εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει ότι το πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού» άδειασε τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Τρίτης.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Θα τον θυμούνται περισσότερο για το ‘σταύρωμά’ του» – Τι λέει ο αδελφός του πατέρα Αντώνιου

Η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Κιβωτός του Κόσμου: Η ΕΛ.ΑΣ. ζητεί από τον εισαγγελέα να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των μελών του Δ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία ημέρα πριν, την Δευτέρα, «ξηλώθηκε» το ΔΣ της «Κιβωτού» και ορίστηκε νέα, προσωρινή διοίκηση.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή LiveNews, το πρόσωπο που άδειασε την θυρίδα ήταν η πρεσβυτέραΣταματία Γεωργαντή.

Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο της θυρίδας – που παραμένει άγνωστο- προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα για να νοικιάσει νέα θυρίδα, διαδικασία όμως που, όπως φαίνεται, δεν έχει συμβεί ακόμη.

Η τραπεζική θυρίδα το περιεχόμενο της οποίας αφαιρέθηκε πριν από 48 ώρες φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου» και οι δικαιούχοι είναι η πρεσβυτέρα και ο πατήρ Αντώνιος.

Πηγή: enikos.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ