Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μια ακόμη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανηλίκου από υψηλόβαθμο στέλεχος στην «Κιβωτό του Κόσμου» με τις εξελίξεις στην πολυεπίπεδη υπόθεση να είναι καταιγιστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία έγινε από έναν δεκαπεντάχρονο που διαμένει στη δομή του Βόλου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα -υπό άκρα μυστικότητα- κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμό στέλεχος της οργάνωσης.

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση είναι η δεύτερη που γίνεται στις Αρχές από την ώρα που άρχισε να αποκαλύπτεται το μαρτύριο των παιδιών στην ΜΚΟ και η τρίτη συνολικά που εξετάζεται από την αστυνομία, παράλληλα με τις έρευνες για τα οικονομικά της οργάνωσης που διαχειριζόταν η πρεσβυτέρα.

Παράλληλα συνεχίζεται η αξιολόγηση των στελεχών της οργάνωσης μετά την αλλαγή της διοίκησης. Χθες απομακρύνθηκαν πέντε εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν καταγγελθεί από ορισμένους ανήλικους για βίαιη συμπεριφορά. Το νέο διοικητικό συμβούλιο, υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απέλυσε τον πρώην, γενικό διευθυντής της Κιβωτού. Μεταξύ των ατόμων που απομακρύνθηκαν είναι και ο «Πασχάλης», ο 35χρονος θεολόγος που ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου ενώ αρκετά παιδιά τον έχουν κατονομάσει ως τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς. Από την εργασία της στη Κιβωτό του Κόσμου απομακρύνθηκε και η σύζυγος του Πασχάλη η οποία εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής ενώ ήταν παράλληλα μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Από την αναγνώριση στις καταγγελίες

Nα σημειωθεί ότι η νέα αυτή καταγγελία για ασέλγεια αποδομεί το σημαντικό έργο που έκανε η οργάνωση στα χρόνια λειτουργίας της με την είδηση να αποκτά μεγάλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» εκτός από την αγάπη των πολιτών είχε διακριθεί -δύο φορές- ως η κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση στην Ελλάδα.

Το 2019 είχε αποσπάσει το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο Superbrands που επιβραβεύει φορείς με βάση την αναγνωρισιμότητα, τη φήμη, την αξιοπιστία και την μακροχρόνια συνέπειας. Τρια χρόνια πριν η Κιβωτός του Κόσμου που είχε την φροντίδα δεκάδων παιδιών συγκέντρωνε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία των ΜΚΟ, ενώ πλέον καθημερινά τα όσα αποκαλύπτονται γεννούν θλίψη για όλα όσα συνέβαιναν για χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες της οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι στη σελίδα της Κιβωτού στο Facebook τίποτα δε μαρτυρά τα όσα έχουν γίνει από την στιγμή που έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία ενός 19χρονου σήμερα αγοριού, πρώην φιλοξενούμενου της ΜΚΟ.

Εκτός «Κιβωτού» ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου

Χθες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε πέντε πρόσωπα από την Οργάνωση.

Πρόκειται για στελέχη που ανήκαν στον στενό πυρήνα συνεργατών του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν ήδη τις αποζημιώσεις τους.

Ανάμεσα στα στελέχη που απολύθηκαν βρίσκονται ο Ιρακινός, πρώην, γενικός διευθυντής της Κιβωτού, ο οποίος φέρεται να έκανε μεγάλη ζωή, και ο «Πασχάλης».

Ο 35χρονος θεολόγος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου ενώ αρκετά παιδιά τον έχουν κατονομάσει ως τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια ή τα κακοποιούσε ο ίδιος. Μάλιστα, ο πρώην τρόφιμος της δομής μαζί με τον Πέτρο και τον Αναστάση θεωρούνταν οι τρεις «υπηρέτες» του ιδρυτή της Κιβωτού.

Από τη θέση της απομακρύνθηκε και η σύζυγος του Πασχάλη η οποία εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής ενώ ήταν παράλληλα μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: cnn.gr