Κυριακή 27.11.2022

«Κιβωτός»: Ποια είναι η σύζυγος του π. Αντώνιου -To προφίλ της πρεσβυτέρας

Φρίκη, αποτροπιασμό, αγωνία και βαθιά απογοήτευση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το κύμα αποκαλύψεων και καταγγελιών αναφορικά με υποθέσεις κακοποιήσεων που σχετίζονται με την Κιβωτό του Κόσμου.

Κιβωτός του Κόσμου: Για την ώρα ο πατήρ Αντώνιος στις δημόσιες παρεμβάσεις του διαψεύδει τις κατηγορίες, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και η πρεσβυτέρα, σύζυγος του, Σταματία Γεωργαντή.

«Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών».«Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος»  ήταν τα λόγια του πατρός Αντωνίου στην ΕΡΤ.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά, ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» προσέθεσε.

Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα, πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» εμφανίστηκε πιο αγανακτισμένη λέγοντας ότι πιστεύει πως «τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάποιους».

Κιβωτός του Κόσμου: Τι έλεγε η πρεσβυτέρα στο Mega και στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα»

Η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, είχε μιλήσει στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη πριν από λίγες ημέρες. «Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της Κιβωτού, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά. Έχετε πολύ δίκιο ότι είναι η ψυχή της Κιβωτού. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Εγώ απλά συμπορεύομαι. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτά που κάνει εκείνος» είχε υποστηρίξει. «Βλέπαμε συνεχώς μπροστά στην πόρτα μας προβλήματα. Κάθε φορά βλέπαμε τι ανάγκες υπάρχουν από τα ίδια τα παιδιά που φιλοξενούσαμε εκεί και προσπαθούσαμε με τον τρόπο μας να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες».

Η δημοσιογράφος της είχε ρωτήσει «ποιος κρατάει το σπίτι τους, αφού βρίσκονται όλη μέρα στην Κιβωτό», η Σταματία Γεωργαντή είχε απαντήσει με χαμόγελο: «Εγώ βασικά. Οι νοικοκυρές τα επωμίζονται όλα. Άλλωστε πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από κάποια άλλα. Οπότε και να μείνουν λίγο πίσω κάποιες δουλειές στο σπίτι, δεν χάλασε ο κόσμος», ενώ σε ερώτημα για το «αν ο πατέρας Αντώνιος έχει κάποιο ελάττωμα» είχε σημειώσει: «Όχι δε νομίζω. Τον έχει απορροφήσει τόσο η εργασία του που ασχολείται τόσο με τα παιδιά, που νομίζω ότι έχει χαθεί ό,τι κι αν ήταν, ας πούμε».

Η γνωριμία τους και ο γάμος

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου. Έχει καταγωγή από τη Χίο όπως και ο πατέρας Αντώνιος γνωρίζονταν πριν συνάψουν σχέση.

«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός» είχε πει το 2019 στην εκπομπή του Τάσος Τρύφωνος, Τετ α Τετ.

«Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς «εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ». Ήταν ωραίος τύπος από μικρός» είχε προσθέσει η πρεβυτέρα στην ίδια συνέντευξη.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν ο πατέρας Αντώνιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Παιδαγωγική, όσο και στην Ιερατική Σχολή.

Ο πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν και τον 11χρονο Νώε.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: newsique.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ