Τρίτη 27.09.2022

Κατάθεση Μπιμπίλα: Ο Φιλιππίδης τσιλιμπούρδιζε και το γνώριζε η Ελπίδα

Στην τάση του Πέτρου Φιλιππίδη να ..τσιλιμπουρδίζει αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο άλλοτε στενός φίλος του κατηγορούμενου, τον οποίο όπως κατέθεσε αγαπούσε πάρα πολύ, απογοητεύτηκε, όπως είπε, όταν ξέσπασε η θύελλα των καταγγελιών.

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω. Όμως, αυτά που έμαθα μετέπειτα με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασαν την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και την Ελπίδα. Ο Πέτρος είχε την τάση να τσιλιμπουρδιζει εις γνώσιν της συζύγου του Ελπίδας» είπε ο μάρτυρας και αναφέρθηκε στη γυναίκα που καταγγέλλει τον Φιλιππίδη για δύο βιασμούς, την οποία γνωρίζει από παιδί, καθώς η μητέρα της είναι η ίδια ηθοποιός.

«Με τη μητέρα της είμαστε φίλοι, όσο ήμουν με τον Πέτρο. Δεθήκαμε με μια μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα και πήγαινα τακτικά στο σπίτι της. Εγώ τη γνώρισα στον Πέτρο και του έκανα  επισήμανση “πρόσεχε μην της την πέσεις”. Η μητέρα της συνεργάστηκε μαζί του για μια εξαετία.

Το 2010 η μητερα της καταγγέλλουσας και η Ελπίδα Νίνου ήρθαν κατά σύμπτωση στην ίδια παράσταση και η Ελπίδα μάς είπε ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… Με εξέπληξε… Τη ρώτησα πού το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματά της».

Πρόεδρος: Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγό της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του άλλου. Και της είπα “είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται;”. Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει – για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ – θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τί ειπώθηκε. Θυμάμαι τη λέξη “διείσδυση”, ότι “δεν με νοιάζει αν υπήρχε”, αλλά ότι η Ελπίδα ενοχοποιούσε το παιδί και της έλεγα εγώ ότι “τον ξέρεις, πώς είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό;” Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν».

Ο μάρτυρας εξεφρασε την πεποίθησή του ότι το έκρυψε από τη μητέρα της για να μην τη διώξει από τη δουλειά. «Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, ο Πέτρος είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες» είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ