Δευτέρα 02.10.2023

Καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς περιόδου 2023

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος  ανακοινώνει ότι :

 

  • Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 ξεκινάει η Πρώτη γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου

 

Η διαβροχή θα πραγματοποιείται καθημερινά τις πρωινές ώρες εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας, επισυνάπτεται η σχετική  ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ενώ για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  τηλ. 22510-25644 εσωτ.119 και 104 κ. Εμμανουήλ Γιασσάς κ. Μαίρη Γιανέλλη

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενόψει της έναρξης του προγράμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ένας σωστός προγραμματισμός από πλευράς Περιφέρειας, ώστε και το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας να είναι αποτελεσματικό προς όφελος της ελαιοπαραγωγής και των παραγωγών του νησιού. Κοινός στόχος το μέγιστο αποτέλεσμα και το βέλτιστο καλό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους Τομεάρχες φροντίζουμε για τη βελτίωση των διαδικασιών και την ή δυνατόν εκμηδένιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Μία πιο αποτελεσματική εφαρμογή της δακοκτονίας δεν μας διασφαλίζει  μόνο την ποσότητα του ελαιόλαδου αλλά διασφαλίζει πρωτίστως την ποιότητα και εμείς  επενδύουμε στην ποιότητα. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει το παραγωγικότερο αποτέλεσμα με τη συνεργασία όλων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ