Παρασκευή 14.06.2024

Καταγγελία: Θύμα ξυλοδαρμού καθαρίστρια σε ΕΠΑΛ από γονέα μαθητή

Το Εργατικό Κέντρο καλεί «τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον».

Επίθεση γονέα σε καθαρίστρια σε σχολείο στα Χανιά καταγγέλλει το τοπικό Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας πως «τα περιστατικά βίας δεν έχουν θέση στα σχολεία» και υπογραμμίζοντας ότι «η ανάγκη αφύπνισης κοινωνίας και πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές».

Το περιστατικό, συνέβη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, σε ΕΠΑΛ, όταν γονείς πήγαν στο σχολείο προκειμένου να παραπονεθούν για τη χαμηλή βαθμολογία του παιδιού τους. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονο διαπληκτισμό στον προθάλαμο του σχολείου, παρουσία μαθητών και κατέληξε σε επίθεση και προπηλακισμό καθαρίστριας πού εκείνη την στιγμή ήταν παρούσα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Οι ακριβείς συνθήκες που ώθησαν τον εκτός εαυτού γονέα να επιτεθεί στην καθαρίστρια δεν είναι σαφείς.

Η καταγγελία του ΕΚ Χανίων

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Ε.Κ, αναφέρεται:

«Το Eργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, μέλος του πρωτοβάθμιου Σωματείου, η οποία και διακομίστηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Χανίων.

Τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές.

Δυστυχώς τα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές πρέπει να μας αφυπνίσουν.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας».

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ