Παρασκευή 27.01.2023

Και θέλουν να κυβερνήσουν;

Πάνος Αμυράς

Τώρα που αποκαλύπτεται και από το εσωτερικό της ομάδας των 38 μεταναστών του Εβρου ότι «νεκρή» Μαρία δεν υπήρξε ποτέ, αλλά ήταν ένα σκηνοθετικό κατασκεύασμα, χρειάζονται αρκετές εξηγήσεις από όσους επί εβδομάδες δυσφημούσαν την Ελλάδα ή επιχειρούσαν να αντλήσουν κομματικά οφέλη από μία τουλάχιστον ύποπτη ιστορία.

Ενδεχομένως πρόκειται για τη γυναίκα από τη Συρία που πόζαρε ευτυχής στη Γερμανία λίγο πριν από το επεισόδιο στον Εβρο και αμέσως μετά επέστρεψε εκεί, έχοντας ήδη ολοκληρώσει την ανθελληνική αποστολή της.

Το επεισόδιο στον Εβρο είχε γίνει η αφορμή προκειμένου να στηθεί ένα παιχνίδι προπαγάνδας σε βάρος της χώρας μας με συμμετοχή δημοσιογράφων, «δικαιωματιστών» και μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ήθελαν να παρουσιάσουν τις ελληνικές Αρχές ως μία απάνθρωπη δύναμη, η οποία αδιαφορεί για τη ζωή των μεταναστών και ευθύνεται για το θάνατο ενός μικρού παιδιού.

Η υπόθεση στη νησίδα θα μπορούσε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, καθώς οι μετανάστες βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος και οι «δικαιωματιστές» πίεζαν την Ελλάδα να επέμβει για να τους σώσει, όταν σε μια τέτοια κίνηση η Αγκυρα θα απαντούσε ακόμα και με πυρά.

Μέχρι σήμερα, συγγνώμη έχει ζητήσει η ΜΚΟ που πρωτοστατούσε στο «δράμα» της Μαρίας και των υπόλοιπων μεταναστών, δηλώνοντας ότι πράγματι η ομάδα των 38 βρισκόταν εντός τουρκικής επικράτειας και επομένως ήταν αδύνατη η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», που επίσης είχε κάνει «σημαία» την υπόθεση μέσω ενός Ελληνα ανταποκριτή, απέσυρε από την ηλεκτρονική του σελίδα όλα τα άρθρα σχετικά με τον Εβρο, διαπιστώνοντας σοβαρά κενά και λάθη. Ο ανταποκριτής του «Spiegel», που υποσχόταν νέες αποκαλύψεις, δεν έχει δώσει καμία απολύτως εξήγηση, ενώ η ΜΚΟ με ανακοίνωσή της διέψευσε ότι σχετιζόταν μαζί του, όπως ο ίδιος διατεινόταν προκειμένου να εισέλθει στις δομές του Εβρου.

Και ερχόμαστε στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης. Από τις πρώτες ώρες που διακινήθηκε το θέμα των «38» και της «νεκρής» Μαρίας ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε πλήρως τους ψεύτικους ισχυρισμούς, ενώ υποστήριζε ότι η ομάδα των μεταναστών βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος, το οποίο με την αδράνειά της είχε απεμπολήσει η κυβέρνηση! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απορούσε για ποιο λόγο να ζητήσει συγγνώμη όταν υπήρχε νεκρό ένα μικρό κορίτσι, ενώ επέμεινε σε όλα τα ψευδή, όπως αποδείχθηκαν, στοιχεία για την υπόθεση.

Από χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει απολύτως την αλήθεια και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έλεγε, τα οποία όχι μόνο αποδείχθηκαν fake, αλλά επιπλέον θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τη χώρα. Εάν η κυβέρνηση είχε υπακούσει στους «κλαυθμούς» των ενορχηστρωτών του σχεδίου και έδινε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να επέμβει για να «σώσει» τους «38» που «θρηνούσαν» ένα μικρό κορίτσι, θα είχε εισέλθει σε τουρκικό έδαφος και η συνέχεια θα ήταν απρόβλεπτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Εβρου έβαλε τις ιδεοληψίες του και το μικροκομματικό του συμφέρον πάνω από τη λογική και την εμπιστοσύνη στις αρμόδιες Αρχές. Και ύστερα ζητούν από τους πολίτες την ψήφο τους για να κυβερνήσουν;

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ