Σάββατο 26.11.2022

Και οι εκλογές στο τραπέζι!

Θανάσης Μαυρίδης

Πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εκβιαστεί; Ότι μπορούν να τον σύρουν σε μια σκοτεινή αίθουσα και να τον αναγκάσουν να υπογράψει την παράδοση της εξουσίας στον εκλεκτό τους; Ο Κυριάκος δεν εκβιάζεται. Δεν παραδίδει την εξουσία σε αυτόν που θα του υποδείξουν τα συμφέροντα. Και ναι, οι εκλογές είναι στο τραπέζι. Ο ελληνικός λαός αποφασίζει και όχι οι δύο ή τρεις ολιγάρχες που έχουν συνασπιστεί για να ελέγξουν την χώρα.

Το σωστό θα ήταν να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης. Όχι μόνο γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαίνει και στην Ελλάδα αυτό που ήδη συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε όλη την Ευρώπη. Να υπάρχει, δηλαδή, μια κανονικότητα ακόμη και στον χρόνο των εκλογών. Αλλά και για έναν ακόμη πρόσθετο λόγο: Οι διπλές εκλογές δημιουργούν πραγματικό κίνδυνο για τη χώρα, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν περιμένει να μας βρει σε αδυναμία. Τι χειρότερο από το κενό εξουσίας που θα προκληθεί μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών; Η απλή αναλογική δεν μπορεί να φέρει την πολιτική σταθερότητα και οι διπλές εκλογές είναι αναπόφευκτες. Εκτός κι αν γίνει δεκτή η πρόταση Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και όποιων άλλων από την πρώτη Κυριακή. Όλα είναι πιθανά…

Η χώρα, πάντως, να σέρνεται έτσι, βουτηγμένη στον βούρκο. Όποιος έχει πάρει την πρωτοβουλία του λασπόλουτρου έχει και την απόλυτη ευθύνη για τις εξελίξεις. Όσοι εξυφαίναν στο παρασκήνιο το σενάριο που βλέπουμε σήμερα να εξελίσσεται, δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν. Και οι πολιτικοί που ανέλαβαν να μετατραπούν σε ντελιβεράδες των ολιγαρχών, θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.

Εκλογές; Εφόσον είναι τόσο σημαντικό για κάποιους να γίνουν μέσα στον Χειμώνα και όχι την Άνοιξη και είναι διατεθειμένοι γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο να τινάξουν τη χώρα στον αέρα, οι εκλογές σε αυτήν την περίπτωση είναι μία λύση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί παρά να σηκώσει το γάντι.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ