Δευτέρα 02.08.2021

Καύσωνας: Τι να τρώμε στα 40άρια

Καθώς ο υδράργυρος σκαρφαλώνει σε μεγάλα ύψη, ο ιδρώτας κυλάει και τα ρούχα κολλούν στο σώμα μας, είναι απαραίτητο να κάνουμε μερικές αλλαγές στη διατροφή μας προκειμένου να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να προσαρμοστεί στις υψηλές θερμοκρασίες

Με τη βοήθεια των διαιτολόγων σας αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να προσέξετε αυτές τις καυτές καλοκαιρινές μέρες όπου η ενυδάτωση θα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας.

Τρώμε συχνά και μικρά γεύματα. Έτσι δεν επιβαρύνουμε το πεπτικό μας σύστημα, τη στιγμή που, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τόσο το αναπνευστικό όσο και το κυκλοφορικό σύστημα ήδη καταπονούνται.

Αποφεύγουμε τις πλούσιες σε λιπαρά τροφές (κόκκινο κρέας,ολόπαχα τυριά) που απαιτούν περισσότερο χρόνο για την πέψη τους και ζεσταίνουν το σώμα. Το ψάρι, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και τα άπαχα γαλακτομικά είναι καλύτερες επιλογές. Μετριάζουμε επίσης τα πολλά καρυκεύματα και τα μπαχαρικά.

Εάν νιώθετε ότι σας έχει «κοπεί» η όρεξη το μεσημέρι επιλέξτε ένα ελαφρύ γεύμα π.χ., ζυμαρικά με ελαφριά σάλτσα ντομάτας ή άλλων λαχανικών, ριζότο με θαλασσινά ή λαχανικά, μια σαλάτα με άπαχο τυρί ή τόνο ή κοτόπουλο και μια φέτα ψωμί.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ