Παρασκευή 14.06.2024

Καμπάνια Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χίου για “κουμπαρά” μίσθωσης λεωφορείων

Για περιορισμένο δίκτυο δρομολογίων των υπεραστικών ΚΤΕΛ που συνδέουν την πόλη της Χίου με χωριά, παραλίες και αρχαιολογικά μνημεία κάνει λόγο σε παρέμβασή του ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων- Επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων Χίου.

O Σύλλογος σημειώνει ότι «η πρόσβαση στις μακρινές παραλίες, στα αξιοθέατα του νησιού και στα χωριά δεν είναι εφικτή για όσους δεν έχουν αμάξι είτε πρόκειται για μόνιμους κάτοικους είτε για τους επισκέπτες του νησιού».
«…Παραλίες όπως τα Μαύρα Βόλια και η Κώμη δεν έχουν απογευματινά δρομολόγια επιστροφής. Σύνδεση με άλλες παραλίες όπως πχ στην Αγία Δύναμη και στον Ναγό δεν υπάρχει. Σε χωριά, όπως στα Μεστά, στο Πυργί ή στη Λαγκάδα δεν μπορεί να πάει κάποιος, το απόγευμα, χωρίς αμάξι. Πρόσβαση με πούλμαν στο σπήλαιο των Ολύμπων που κατατάσσεται στα 10 πιο όμορφα της χώρας μας δεν υπάρχει όπως επίσης και στην Παναγία Κρήνα που είναι ένας θησαυρός. Επίσης εάν κάποιος επισκεφθεί το Μουσείο της Μαστίχας θα πρέπει να περιμένει 1,5-2 ώρες αφού τελειώσει την επίσκεψη στον χώρο για να πάρει το πούλμαν για την επιστροφή…», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου ο Σύλλογος.

Ενημερώνει επίσης ότι από πέρυσι τον Οκτώβριο πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει την αύξηση δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Με βάση τις προτάσεις του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων η Εταιρεία που διαχειρίζεται τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ προχώρησε στη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία και παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όμως από την πλευρά της Περιφέρειας δηλώθηκε πως δεν μπορεί να συνδράμει οικονομικά.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Γιώργος Μυλωνάδης, το πρόβλημα αυτό το επισημαίνουν και επισκέπτες του νησιού, καταγράφοντάς το στα αρνητικά για το νησί στις σχετικές πλατφόρμες.
Σε μια τελευταία προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος να αντιμετωπίσει το θέμα, προχωρεί σε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων τόσο από τα μέλη του, όσο και από τους πολίτες ώστε να μισθώσει πούλμαν και να προσφέρεται η δυνατότητα σε τουρίστες να μπορούν να επισκεφτούν συγκεκριμένες ώρες παραλίες ή μνημεία του νησιού.
«Η δημόσια συγκοινωνία αποτελεί δείγμα πολιτισμού ενός τόπου και ένα κοινωνικό αγαθό που δικαιούμαστε πρώτα από όλα εμείς σαν πολίτες αυτής της χώρας και κατά δεύτερον για τον τουρισμό.
Ως εκ τούτου θα έπρεπε να παρέχεται από το κράτος χωρίς προϋποθέσεις και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος γιατί υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που είτε δεν οδηγούν είτε δεν έχουν αυτοκίνητο. Ντόπιοι αλλά και ξένοι. Δυστυχώς λυπόμαστε που οι πολίτες σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να προσπαθήσουν να υποκαταστήσουν το κράτος.
«Τέλος, τονίζεται στο δελτίο τύπου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων- Διαμερισμάτων, ότι και ο χώρος φύλαξης των αποσκευών στην αίθουσα του ΚΤΕΛ που εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί και το οποίο επίσης θέσαμε στην Περιφέρεια από τον Ιανουάριο για διάφορους λόγους δεν θα λειτουργήσει και φέτος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ