Σάββατο 02.03.2024

Ιβάν Σαββίδης: Η Ουκρανία κατάσχεσε περιουσιακά του στοιχεία

Ο επιχειρηματίας είχε περιληφθεί σε λίστα ολιγαρχών που εξυπηρετούν τη Ρωσία στον πόλεμο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας για τη διαφθορά έκανε δεκτή την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το kyivindependent.com, η απόφαση λήφθηκε από έδρα τριών δικαστών αφότου τον Αύγουστο του 2023 ο Ιβάν Σαββίδης είχε περιληφθεί σε λίστα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με 25 Ρώσους ολιγάρχες που οι επιχειρήσεις τους είχε κριθεί ότι υπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό – βιομηχανικό μηχανισμό και των οποίων τα assets δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί.

Το kyivindependent σημειώνει ακόμα ότι ο Ιβάν Σαββίδης υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία και ήταν στενά συνδεδεμένος με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν. Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «το 2015 ο Ιβάν Σαββίδης είχε χαιρετήσει δημόσια την εισβολή στην Κριμαία και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία. Κατέχει τόσο ρωσική όσο και ελληνική υπηκοότητα. Στην Ελλάδα διαθέτει ένα λιμάνι και μεταξύ άλλων τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ».

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ