Τρίτη 21.09.2021

Ιταλία: Επεκτείνει τη χρήση του εμβολιαστικού πάσου ο Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα επεκτείνει την εφαρμογή του μέτρου, παρά τις αρνητικές αντιδράσεις της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και αναμένεται να  ζητηθεί σύντομα από τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και από εστιάτορες, σερβιτόρους, εργαζόμενους σε γυμναστήρια και καταστήματα γενικότερα.

Αυτό αναφέρει η Deutsche Welle επικαλούμενη τον ιταλικό Τύπο σημειώνοντας πως η κυβέρνηση Ντράγκι επιμένει στην χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου. Μέχρι τώρα είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, και για να κάθεται, κανείς, σε καφέ εστιατόρια, θέατρα και κινηματογράφους.

Αύριο, ξεκινούν οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τα συνδικάτα, με στόχο να καθοριστεί από κοινού το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των νέων μέτρων και σε ποιες ακριβώς, κατηγορίες εργαζομένων θα αφορούν.

Από την αρχή Αυγούστου, αυτό το υγειονομικό πιστοποιητικό, το οποίο περιέχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, την απόδειξη ανάρρωσης από την Covid-19 ή ένα αρνητικό τεστ, είναι υποχρεωτικό για να φάει κανείς στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων ή για να εισέλθει σε μουσεία, κινηματογράφους ή αίθουσες αθλητισμού.

Στο μεταξύ, περίπου 75% των Ιταλών τάσσονται υπέρ της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού και της επέκτασης της για την καταπολέμηση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα La Stampa. Μέχρι τώρα, αυτό το υγειονομικό πιστοποιητικό ήταν υποχρεωτικό μόνο για το υγειονομικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή αυτού του υγειονομικού πιστοποιητικού για το εκπαιδευτικό προσωπικό, 76,1% των Ιταλών που ερωτήθηκαν τάσσονται υπέρ, έναντι 21,4% που είναι αντίθετοι, ενώ 75,4% λένε ότι ότι υποστηρίζουν τη χρήση του στα αναφερόμενα μέσα μεταφοράς, έναντι 21,9% που είναι αντίθετοι. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων από το ινστιτούτο Euromedia Research.

Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, πάνω από το 71% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ