Πέμπτη 23.05.2024

ΗΠΑ: Αντικείμενο – μυστήριο έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα – Πιθανόν «σκουπίδι» από τον Διαστημικό Σταθμό, λένε οι ειδικοί

Το αντικείμενο τρύπησε την οροφή και παραλίγο να χτυπήσει τον γιο μου, ανέφερε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού

Πανικός προκλήθηκε στη Νάπολη της Φλόριντα, όταν ένα αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας «προσγειώθηκε» στην οροφή ενός σπιτιού, την τρύπησε και κατέληξε στο ισόγειο, προκαλώντας ζημιές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Twitter ο Jonathan McDowell, αστρονόμος στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, επρόκειτο, πιθανόν, για τμήμα μιας «παλέτας παλιών μπαταριών» την οποία απελευθέρωσε η NASA από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2021.

Στην ανάρτηση του McDowell, τοποθετήθηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Alejandro Otero, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο αντικείμενο, βάρους περίπου δύο κιλών που εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης, «τρύπησε με έναν εκκωφαντικό θόρυβο την οροφή», πέρασε μέσα από δύο ορόφους του σπιτιού του «παραλίγο να χτυπήσει» τον γιο του.

Στην εξήγηση που έδωσε το επιστημονικό περιοδικό Ars Technica για την πορεία που ακολούθησε το αντικείμενο αυτό, ανέφερε πως η NASA κατέγραψε την επανείσοδο διαστημικών σκουπιδιών πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού με πορεία προς τη νοτιοδυτική Φλόριντα στις 14:29 εκείνης της ημέρας (8 Μαρτίου), δηλαδή μόλις πέντε λεπτά πριν η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού καταγράψει την πρόσκρουση.

Η NASA τοποθετήθηκε για το θέμα την Τρίτη, λέγοντας πως «η υπηρεσία συνέλεξε ένα αντικείμενο σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και θα αναλύσει το αντικείμενο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα το συντομότερο δυνατό για να προσδιορίσει την προέλευσή του. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση».

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ