Τετάρτη 24.04.2024

Ημερίδα «Μέτρα ασφάλειας και αυτοπροστασίας στις ΑΕΝ Χίου & Οινουσσών»

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ομήρειο η ημερίδα με θέμα «Μέτρα ασφάλειας και αυτοπροστασίας στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών» που συνδιοργάνωσαν το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, με την Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν θέματα πρόληψης διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών , ο γενικός δ/ντης του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας Δρ Βασίλειος Μώκος παρουσίασε όλε στις νέες δράσεις του ΟΑΣΠ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας ενώ η κα Κούρου αναπληρώτρια προϊσταμένη δ/νσης κοινωνικής αντισεισμικής άμυνας μίλησε για τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χίου κ. Γιώργος Ζώας στον χαιρετισμό του τόνισε την αναγκαιότητα αναβάθμισης των μηχανισμών διαχείρισης κρίσεων και της λειτουργίας ενός αξιόπιστου συστήματος πολιτικής προστασίας. «Επειδή κάθε μία και κάθε ένας από εμάς είναι, ή τουλάχιστον θα πρέπει να είναι, μέρος του μηχανισμού διαχείρισης και αντιμετώπισης έκτακτων και ίσως πολλές φορές ακραίων φαινομένων, η σημερινή ημερίδα έχει ως στόχο να σας ενημερώσει για τα μέτρα που μπορείτε να λάβετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τόσο για να προστατεύσετε το εαυτό σας , όσο και τους συνανθρώπους σας», ανέφερε ο κ. Ζώας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ