Κυριακή 24.09.2023

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ Ε.Ν. ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1939 – 1945

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Απολεσθέντων Ναυτικών Ε.Ν. Πολεμικής Περιόδου 1939 – 1945 το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Χίου, ώστε η θυσία των απολεσθέντων αδικοχαμένων ναυτικών να μην ξεχαστεί, αλλά να τιμάται όπως της αξίζει στην ναυτομάνα Χίο μας και  σε ολόκληρη την πατρίδα μας.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής, το Ναυτικό Μουσείο Χίου, την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Χίου, τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και σε συνεργασία με τα τοπικά Σωματεία Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. «Ο Βροντάδος» και Συκιάδας, τους Σύλλογους Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Θυμιανών «Ο Άγιος Ευστράτιος» και τους Εκπρόσωπους Συνταξιούχων Ναυτικών Λαγκάδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μ ά ρ κ ο υ,  κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Χίων Απολεσθέντων Ναυτικών 1939 – 1945, προσκλητήριο απολεσθέντων ναυτικών της προαναφερόμενης περιόδου, επίκαιρη ομιλία και αναφορά στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, στους απολεσθέντες Χιώτες Ναυτικούς Ε.Ν. κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ιστορία των πλοίων Liberty, καθώς και ανάγνωση αποσπάσματος του μυθιστορήματος «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ