Σάββατο 24.09.2022

Η «Πινακίδα του Χόλυγουντ» θα φρεσκαριστεί – Γίνεται 100 ετών

Καθώς πλησιάζουν τα 100α της γενέθλια η Πινακίδα του Χόλιγουντ, το σήμα κατατεθέν της «Μέκκας του κινηματογράφου» στο Λος Άντζελες, θα ανανεωθεί.

«Η Πινακίδα είναι το καμάρι του Λος Άντζελες και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα δουν αυτή τη ανανέωση για μια πολύ ξεχωριστή 100ή επέτειο», δήλωσε ο πρόεδρος του «Hollywood Sign Trust», Τζεφ Ζάριναμ.

Η τελευταία φορά που η πινακίδα ξαναβάφτηκε ήταν πριν από μια δεκαετία, για τα 90ά γενέθλιά της.

Η εμβληματική Πινακίδα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1923 ως «Hollywoodland» για 18 μήνες από τον κατασκευαστή αλλά και ιδιοκτήτη της εφημερίδας Los Angeles Times, Χάρι Τσάντλερ, που ήθελε να διαφημίσει ακίνητα.

Ήταν χωρισμένη σε τρία τμήματα, το «HOLLY», το «WOOD» και το «LAND» τα οποία μάλιστα τη νύχτα άναβαν πρώτα το κάθε ένα χωριστά και μετά όλα μαζί. Ωστόσο, λόγω της υψηλής αναγνωρισιμότητάς της, σε συνδυασμό με την άνοδο της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλυγουντ, διατηρήθηκε.

Άλλαξε σε «Hollywood» από το Εμπορικό Επιμελητήριο το 1949. Στην πάροδο των δεκαετιών έχει δεχθεί αρκετές εμπρηστικές επιθέσεις ενώ καταγράφηκε και ένας τραγικός θάνατος ανθρώπου που έπεσε από αυτήν.

Πηγή: cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ