Παρασκευή 14.06.2024

Η μυστική δημοσκόπηση της ξένης πρεσβείας

Θανάσης Μαυρίδης

Υπάρχει μία μυστική δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας που αποδεικνύει ότι οι άλλες δημοσκοπήσεις, αυτές που βγαίνουν επισήμως στον αέρα, είναι προϊόν παραχάραξης του διεθνούς και ξένου κεφαλαίου που θέλουν να στραγγαλίσουν την πραγματική θέληση του ελληνικού λαού. Σε κάθε εκλογική μάχη υπάρχουν «μυστικές δημοσκοπήσεις» και μάλιστα για λογαριασμό ξένων πρεσβειών. Άντε τώρα να περιμένεις διάψευση! Και τι σημασία έχει! Εκείνο που έχει σημασία είναι να ελπίζουν μέχρι το τέλος οι οπαδοί και να μην λακίσουν…

Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι οι δημοσκόποι δεν έχουν λόγο να παραπλανήσουν κάποιον. Μπορεί να πέσουν έξω, αλλά αυτό έχει μεγάλη απόσταση από την ηθελημένη παραπλάνηση. Και μπορεί μία δημοσκόπηση να πέσει έξω. Άντε δύο. Αλλά όλες οι δημοσκοπήσεις; Δύσκολο! Κι είναι επίσης αλήθεια ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευχάριστες στους ηττημένους. Ή αλλιώς, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Να μην ξεχνάμε, πάντως, ότι στις προηγούμενες εκλογές κάποιοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγνώμη για τις βαριές κουβέντες που εκσφενδόνισαν σε βάρος των δημοσκόπων στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Και μάλλον θα αναγκαστούν να το κάνουν και πάλι.

Αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία. Είναι φωτογραφίες της στιγμής που βοηθάνε ή μπορούν να βοηθήσουν όσους το επιθυμούν. Αν ένα κόμμα για παράδειγμα δεν πείθει το εκλογικό σώμα, θα πρέπει να προβληματιστεί γιατί το μήνυμά του δεν περνάει στους ψηφοφόρους. Αυτό θα είναι πιο χρήσιμο από το να πετροβολάει τους δημοσκόπους.

Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα των εκλογών. Διαφορετικά δεν θα χρειαζότανε να ψηφίσουμε. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να μετρηθούν! Για παράδειγμα αν ένα μικρό κόμμα θα πιάσει 2,1% ή 3%. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ανατροπή στην σχέση πρώτου και δεύτερου κόμματος, αν το πρώτο κόμμα είναι 6 ή 7 μονάδες μπροστά. Τι δεν μπορούν να μετρήσουν οι δημοσκοπήσεις; Την αποχή.

Σε κάθε περίπτωση οι δημοσκοπήσεις γίνονται με έναν επιστημονικό τρόπο. Τουλάχιστον εκείνες των επίσημων εταιρειών. Δεν μιλάμε για τις δημοσκοπήσεις που στήνονται σε μια νύκτα και με μόνο στόχο να προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν τον σπόρο της αμφιβολίας. Και δεν μιλάμε για … μυστικές δημοσκοπήσεις ξένων πρεσβειών, μασονικών στοών και μυστικών υπηρεσιών.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

ΥΓ: Παραθέτουμε αυτούσια την δήλωση του κ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open: «Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις. Διότι 5 στους 7 ερωτηθέντες δεν απαντούν. Ξέρετε γιατί δεν απαντούν; Γιατί είμαστε στην εποχή του Predator και ο κόσμος φοβάται να πει ότι δεν ψηφίζει Μητσοτάκη την ώρα που η κλήση του καταγράφεται. Και την ώρα που ο εργοδότης πλάι στον Άδωνι Γεωργιάδη απειλεί ότι αν κάποιος δεν ψηφίσει ΝΔ, θα απολυθεί». Υπάρχει και αυτή η εκδοχή, πέραν αυτής των μυστικών δημοσκοπήσεων των ξένων πρεσβειών.

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ