Πέμπτη 23.05.2024

Η γιαγιά έσωσε τον 4χρονο που του επιτέθηκε σκύλος – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου του έγιναν ράμματα και του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή – «Θα μπορούσε να του προκαλέσει θανατηφόρα βλάβη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας –

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του 4χρονου αγοριού που την Παρασκευή δέχθηκε άγρια επίθεση από αδέσποτο σκύλο στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Σύμφωνα τον δικηγόρο της οικογένειας, Δημήτρη Κουτούλα, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, όλα έγιναν όταν το παιδί επισκέφτηκε το σπίτι των παππούδων του και πήγε έως την είσοδο προκειμένου να παίξει. Τότε, ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο σκυλί του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο κεφάλι, προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες οι οποίες θα μπορούσε να είχαν αποβεί μοιραίες εάν δε βρισκόταν σε κοντινή απόσταση η γιαγιά του παιδιού που έτρεξε για να το βοηθήσει.

«Το παιδί δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει το σκυλί που του επιτέθηκε και θα μπορούσε να του είχε προκαλέσει θανατηφόρα βλάβη καθώς το δάγκωσε στο κεφάλι. Με αίματα και σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις του χορήγησαν ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και αντιβιοτικά», ανέφερε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Το παιδί έλαβε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθείται από τους γιατρούς για την κλινική του εικόνα. «Οι γονείς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ καθώς θα μπορούσε να είχε προκληθεί θανατηφόρα βλάβη στο παιδί τους», επεσήμανε.

«Έχει ενημερωθεί ήδη η Εισαγγελία Γιαννιτσών και υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με σκοπό να υπάρξει άμεσα λύση με τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου και του Πενταπλάτανου, διότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και έχουν δημιουργήθηκε αγέλες», τόνισε ο κ. Κουτούλας.

epithesh-slulou_2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ