Δευτέρα 23.05.2022

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ με το USS ARLINGTON στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη μία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με πλοίο από το Αμερικανικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο.

του Χρήστου Μαζανίτη

Τα αποτελέσματα της Στρατηγικής Συμμαχίας Ελλάδας – ΗΠΑ πλέον είναι ορατά με τα αμερικανικά πολεμικά πλοία να πραγματοποιούν συνεκπαιδεύσεις με το Πολεμικό Ναυτικό… μόνο!

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών από το ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με το Πλοίο Αποβατικών Επιχειρήσεων USS ARLINGTON στην θαλάσσια περιοχή των Σποράδων και της νήσου Σκύρου.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, το Αρματαγωγό ΧΙΟΣ καθώς και με ένα Ελικόπτερο S-70 B «AEGEAN HAWK».

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών, καθώς και σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA), συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Πηγή: enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ