Παρασκευή 22.09.2023

Η «εξομολόγηση» της Κωνσταντοπούλου

Κωνσταντοπούλου: Το e-mail του Διαμαντή Καραναστάση που δεν διάβασε ποτέ και το «νέο κεφάλαιο» στη ζωής της

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε για την προσωπική της ζωή, τα παιδικά της χρόνια, τους γονείς της, αλλά και τον σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση

Ακρόαση άρθρου5 λεπτά
konstantopoulou

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για την οικογένεια, τους γονείς και τον σύντροφό της σε μια συνέντευξη δίχως ιδιαίτερο πολιτικό περιεχόμενο.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στιγμές» του ONE και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για τη σχέση της με τους γονείς της, αλλά και τη σχέση της με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και πλέον βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας», Διαμαντή Καραναστάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Σχετικά με τους γονείς της και τη σχέση την οποία είχαν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι: «Οι γονείς μου είναι δύο άνθρωποι που τους θαυμάζω πάρα πολύ και που σε όλη την πορεία μου συνειδητοποιώ πόσα μου έδωσαν. Είναι βέβαια δύο άνθρωποι με τους οποίους και ως παιδί, ως έφηβη, αλλά και ως φοιτήτρια έκανα και τις δικές μου συγκρούσεις… είχαμε τις δύσκολες στιγμές που έχουν όλες οι οικογένειες. Ήταν άνθρωποι που ποτέ δεν έπαψα να θαυμάζω και ποτέ δεν έπαψα να είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσαν».

«Πραγματική περιουσία στη ζωή μου οι φίλοι μου»

Η πρόεδρος της «Πλέυσης Ελευθερίας» μίλησε για τις φιλίες της ζωής της, οι οποίες άντεξαν στον χρόνο και παραμένουν έως και σήμερα.

«Οι κολλητοί μου από το σχολείο είναι κολλητοί μου και σήμερα. Εγώ έχω πολύ καλούς φίλους που είναι και η πραγματική μου περιουσία στη ζωή. Η κολλητή μου φίλη από την πρώτη δημοτικού είναι και σήμερα η καλύτερη μου φίλη, η Μελίζα… Ο κολλητός μου φίλος από το Δημοτικό, ο Ανδρέας είναι και σήμερα ο καλύτερος μου φίλος και σε όλη μου την πορεία έκανα πολλές φιλίες και πολλές σχέσεις με ανθρώπους, τις οποίες κρατάω έως σήμερα κατά το δυνατόν. Η πορεία που είχαμε στο σχολείο αποτρέλανε δασκάλους, καθηγητές… Νομίζω ότι έχουν εκείνοι να πουν πολλές ιστορίες».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις Στιγμές με τον Μάνο Νιφλή | One Channel
Κλείσιμο

Το e-mail, η γνωριμία με τον Διαμαντή Καραναστάση και η σχέση με τα παιδιά του

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, αλλά και βουλευτή- πλέον- της «Πλεύσης Ελευθερίας» Διαμαντή Καραναστάση. Πώς από το e-mail που έμεινε στο… στάλθηκε φτάσαμε στη συνάντηση που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.

«Ήταν 23 Αυγούστου του 2015. Μόλις είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση και ετοιμαζόμασταν για εκλογές. Μου είχε στείλει ένα e-mail που το βρίσκω και σήμερα πολύ σημαντικό στον τρόπο ενός πολίτη και καλλιτέχνη. Μου έγραφε “Κυρία Κωνσταντοπούλου θέλω να σας ευχαριστήσω για τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεστε τα δικαιώματά μου”. Κι αυτό είναι φοβερά τιμητικό να στο στέλνει οποιοσδήποτε άνθρωπος, πόσω μάλλον ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης.

Αυτό το e-mail όμως, δεν το είδα. Υπήρχε φοβερή ένταση εκείνη την περίοδο. Ήταν και για εμένα τραγική περίοδος γιατί εκείνη ακριβώς την ημέρα χάσαμε τον σύντροφο της μητέρας μου κι έτσι το e- mail αυτό έμεινε μετέωρο. Δεν το είδα ποτέ. Ο Διαμαντής έμεινε με την αίσθηση ότι τον γείωσα και δεν του απάντησα ποτέ, εγώ δεν ήξερα τίποτα… Πολλούς μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2016 σε μία παράσταση στο θέατρο τέχνης συναντηθήκαμε».

Ξεκίνησε ένα άλλο κεφάλαιο της ζωής μου

«Από εκείνη τη βραδιά ξεκίνησε ένα άλλο κεφάλαιο της ζωής μου», είπε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε λέγοντας ότι «με γοήτευσε αμέσως… Είχαμε μια φοβερή συζήτηση. Ξεκινήσαμε να συζητάμε για τα πάντα. Εγώ είχα πάει με μία φίλη μου. Ξέχασα ότι ήταν η φίλη μου εκεί, ο Διαμαντής επίσης με δύο φίλες του, οι οποίες διακριτικά του είπανε φεύγουμε (γέλια) και υπήρχε μια κάμερα που περίμενε με τις ώρες τι ώρα θα βγει η Κωνσταντοπούλου να κάνει μία δήλωση».

Ήταν μια γνωριμία που εξελίχθηκε κεραυνοβόλα, αλλά που είχε ως κινητήριο αυτό το οποίο εκείνη τη στιγμή θέλαμε να κάνουμε, το ίδιο που θέλουμε και σήμερα να κάνουμε. Να αλλάξουμε τον κόσμο.

«Είμαι η Ζωίτσα»

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην ιδιότητα του πατέρα του Διαμαντή Καραναστάση, αλλά και στη σχέση που έχει η ίδια με τα παιδιά του.

Νομίζω ότι είναι ένας τόσο υποδειγματικός πατέρας… Δεν έχω δει τέτοιον πατέρα που κάνει πραγματικά σε πάρα πολλά επίπεδα τα πάντα για τα παιδιά του, τα οποία έχουν και μία πολύ αξιόλογη μητέρα, βέβαια. Είναι υπεύθυνος για δύο πλασματάκια τα οποία είναι αξιοθαύμαστα.

Περισσότερο μου ξύπνησε εμένα, ο πατρικός του ρόλος το αίσθημα το μητρικό πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορεί να το είχα. Έχουμε μεγάλη αγάπη με τα παιδιά και κάνουμε πολλές τρέλες, περιπέτειες, αλλά και σοβαρά πράγματα».

«Είμαι η Ζωίτσα», απάντησε αρχικά στην ερώτηση για το αν είναι η σύντροφος του πατέρα τους. Και συνέχισε, λέγοντας ότι «αυτό περιέχει και το “σύντροφος του πατέρα τους, περιέχει και το φίλη, περιέχει και το…” Νομίζω ότι η Ζωίτσα είναι ένας ρόλος ειδικός».

Πηγη αρθρου και φωτογραφιας: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ