«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει», γράφει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην επιστολή παραίτησής του από βουλευτής προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του για να καταλήξει λέγοντας ότι με αυτές τις σκέψεις παραιτείται από βουλευτής και παραδίδει την έδρα.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Η ανακοίνωσή του

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παραιτήθηκε σήμερα Πέμπτη (25/1) από βουλευτής και παρέδωσε την έδρα όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κείμενο παραίτησης

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Βερβιτσιώτης αναλύει τις σκέψεις του γράφοντας:

«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.

Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

Με αυτές τις σκέψεις, υποβάλλω την παραίτησή μου και παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, στον οποίο εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποχωρήσει από την πολιτική.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βαρβιτσιώτης θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Κυβερνητικές πηγές: Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό η παραίτηση

«Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει κλείσει 25 χρόνια στην πολιτική και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα επαγγελματικά στη ζωή του. Είναι σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του βουλευτή.

Το σχόλιο Μητσοτάκη για την παραίτηση: «Τιμώ το έργο του»

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία» τόνισε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: cnn.gr