Παρασκευή 19.07.2024

Η επίδειξη του GPT-4o «τρόμαξε» αρκετούς – Το επαναστατικό μοντέλο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη που έχει κατακλύσει την καθημερινότητα, μπορεί να είναι εντυπωσιακή, ωστόσο τρομάζει αρκετούς ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμαν Χιούετ, Head of Developer Experience της OpenAI, επέδειξε σε ζωντανή μετάδοση τον τρόπο με τον οποίο το GPT-4o μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον κόσμο μόνο μέσω μιας web κάμερας, στην Παγκόσμια Έκθεση AI Engineer 2024.

Σε αυτή την επίδειξη, το GPT-4o έδειξε την ικανότητά του να κατανοεί και να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες, μόνο μέσω μιας web κάμερας, παρέχοντας συνοπτικές και ακριβείς περιλήψεις πολύ πιο γρήγορα από ότι ένας άνθρωπος, και με φυσικότητα που πραγματικά είναι… ανατριχιαστική.

Το GPT-4o θεωρείται ως ένα επαναστατικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο έχει αναπτυχθεί για να βελτιώσει την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή σε αστραπιαία ταχύτητα. Επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν οποιονδήποτε συνδυασμό κειμένου, ήχου και εικόνας και να λαμβάνουν απαντήσεις στις ίδιες μορφές. Αυτό καθιστά το GPT-4o ένα πολυτροπικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης – ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

πηγή liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ