Κυριακή 27.11.2022

Η δικαίωση της Μένης Μαλλιώρη

Μετά από εννέα χρόνια η δικαστική περιπέτεια, που οδήγησε στην προσωπική κατασυκοφάντηση της Ομότιμης Καθηγήτριας της Ψυχιατρικής, πρώην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη, έλαβε τέλος με την πλήρη και αμετάκλητη δικαίωσή της.

Δικαίωση που κατέδειξε ότι υπήρξε θύμα ωμής πολιτικής δίωξης από την τότε υφυπουργό Υγείας και νυν υφυπουργό Παιδείας,  κ. Ζέτα Μακρή.

Υπενθυμίζουμε ότι η περιπέτεια της κ. Μαλλιώρη ξεκίνησε το 2013, όταν ως Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή της τότε πολιτικής προϊσταμένης της να γίνει παράταση προμήθειας φαρμάκου για θεραπεία εξαρτημένων ατόμων από συγκεκριμένη εταιρία. Η επιμονή της Μένης Μαλλιώρη στη διενέργεια διαγωνισμού εξόργισε την κ. Μακρή, η οποία δόλια και αντιπερισπαστικά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για δήθεν «κακοδιαχείριση» στον ΟΚΑΝΑ.

Το 2015 η κ. Μαλλιώρη, η οποία στο μεταξύ είχε ζητήσει την προστασία της δικαιοσύνης, κέρδισε την αγωγή εναντίον της Ζ. Μακρή με τελεσίδικη απόφαση, που διέγνωσε ότι πράγματι την συκοφάντησε με δόλο, ενώ στις 21 Οκτωβρίου του 2022 εκδόθηκε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα, που κατέδειξε την πλήρη αθωότητά της.

Η ηθική αποκατάσταση της Μένης Μαλλιώρη δικαιώνει και το ΠΑΣΟΚ, που εμπιστεύθηκε μια διακεκριμένη διεθνώς επιστήμονα και πολιτικό, η οποία διώχθηκε διότι δεν έκανε εκπτώσεις στις αρχές και στις αξίες της, δεν διάλεξε την διαπλοκή αλλά τη διαφάνεια υπηρετώντας μόνο το δημόσιο συμφέρον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ