Κυριακή 24.09.2023

Η αποκάλυψη του μεσαιωνικού ανορθολογισμού

Γιώργος Φιντικάκης

Εξελέγησαν κρυπτόμενοι, μπήκαν στην Βουλή ψαρεύοντας στα θολά νερά και τώρα σιγά – σιγά αποκαλύπτονται, φανερώνονται, μαθαίνουμε ποιοι είναι στην πραγματικότητα.

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να προστατέψουμε το «αγέννητο παιδί», είπε ο επικεφαλής της Νίκης Δημήτρης Νατσιός καλώντας μας να γυρίσουμε στην προ-νεοτερική μορφή κοινωνικής οργάνωσης όταν η γυναίκα ήταν αναπαραγωγικό εργαλείο. Τι θα απαιτήσει σε λίγο; Μπούργκα;

«Δεν νοείται να έχει καταργηθεί το γένος στις στρατιωτικές σχολές», υποστήριξε σε άλλο σημείο, υπονοώντας θέμα φυλετικής καθαρότητας και χρώματος της επιδερμίδας, κατά το γνωστό «Έλληνας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι». Και τι θα γίνει με την αφομοίωση και την ένταξη στην κοινωνία; Τι θα γίνει με τις διεθνείς και διακρατικές συμφωνίες για εκπαίδευση αξιωματικών άλλων χωρών; Θα τις ακυρώσουμε;

«Ακολουθούμε τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ιών Δραγούμης», ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Βασίλης Στίγκας από τους Σπαρτιάτες, που επιχειρεί να αποτινάξει την ταμπέλα της Χρυσής Αυγής μολονότι το κόμμα του βρίσκεται στη Βουλή λόγω της στήριξης του Ηλία Κασιδιάρη.

Τι δουλειά έχει ο ίδιος με τον Παύλο Μελά και τον Ίωνα Δραγούμη; Και ποιος του είπε ότι είναι ο αποκλειστικός κληρονόμος που έχει τη νομή της ελληνικής ιστορίας; Ποιος τον εξουσιοδότησε; Επίσης, τι θα πει ο αυτοπροσδιορισμός «ελληνόψυχοι» που χρησιμοποίησε για τους Σπαρτιάτες; Οι πρόσφυγες δηλαδή από τη Μικρά Ασία τι είναι; Οι Έλληνες της διασποράς, που μιλούν ελάχιστα έως καθόλου ελληνικά; Αποκλείονται από τη διαμόρφωση της ελληνικής ταυτότητας;

Έχει και τα καλά της η παρουσία στη Βουλή των ακραίων κομμάτων. Μέσα από την κοινοβουλευτική τους παρουσία θα εκδηλώνονται, θα φανερώνονται, θα αναγκάζονται όσο περνάει ο καιρός να ξεδιπλώσουν τον λόγο τους και θα αποκόπτονται ακόμη περισσότερο από τη μεγάλη μάζα των πολιτών.

Ναι, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η προβολή μέσω Βουλής να φέρει σε κάποιους μεγαλύτερο ακροατήριο, αλλά αυτό δεν αντιπαλεύεται. Ούτως ή άλλως τα κόμματα αυτά απευθύνονται σε ένα ειδικό ακροατήριο, σε εκείνο το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που εμφορείται από τη ροπή στον σκοταδισμό, σε όσους βλέπουν παντού εχθρούς και συνωμοσίες, που αντιδρούν σε κάθε τι. Και να μην υπήρχαν τα συγκεκριμένα κόμματα, κάποια άλλα θα ήταν στη θέση τους.

Καταμετρημένοι, στο φως της ημέρας, ακόμη και αν ο λόγος τους ενθουσιάζει τους ψηφοφόρους τους, μοιραία θα αποκαλύπτονται όλο και πιο πολύ, όταν θα διακονούν ένα κράμα ακραίου συντηρητικού λόγου που ξεκινάει από την απαγόρευση των αμβλώσεων και φτάνει στον κεκαλυμμένο φασισμό πίσω από τον «αγνό εθνικισμό». Η αποκαθήλωση όλων αυτών στη συνείδηση ακόμη και κάποιων που τους ψήφισαν θα έρθει μόνο μέσα από την παρουσία τους στην Βουλή.

κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχει βασικά παιδευτικό για την κοινωνία χαρακτήρα, και υπ’ αυτή την έννοια η δημόσια παρουσία εκπροσώπων του ανορθολογισμού, διανθισμένου με ακρότητες εθνικιστικών, παρά εκκλησιαστικών και αντιεπιστημονικών ιδεοληψιών, θα λειτουργεί ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ