Τετάρτη 27.10.2021

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στη Χίο

Διήμερη επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί από σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό.

 

Το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», όπου ενημερώθηκε από τη διοικήτρια Ελένη Κανταράκη, τους διευθυντές  Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και από τους διευθυντές των Τομέων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και για τα έργα κτιριακής υποδομής που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. Επίσης, συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζόμενων με θέματα συζήτησης τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, την ένταξη στα ΒΑΕ, τις συμβάσεις των επικουρικών κλπ.

 

Στη συνέχεια η κα Γκάγκα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Υγείας, Παντελή Βουρλή, με αντικείμενο την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων  κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος εξέφρασε τη διάθεση να συνεχίσει ο Δήμος να στηρίζει το Νοσοκομείο Χίου, όσον αφορά στην αγορά εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών. Η Αν. Υπουργός, αφού τον ευχαρίστησε, ζήτησε τη συνδρομή του για την παροχή κινήτρων σε νέους γιατρούς με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των υγειονομικών δομών του νησιού.

 

Το απόγευμα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ι.Σ. Χίου Γιάννη Μανάρα και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, που της κατέθεσαν προτάσεις συνεργασίας των ιδιωτών ιατρών με το Νοσοκομείο και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Η κα Γκάγκα συναντήθηκε, επίσης, στη Μονή Μυρσινιδίου με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκο Βασιλάκη, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά   για την καθοριστική συμβολή του στην εκστρατεία εμβολιασμού καθώς αλλά και για τις δωρεές του για την ενίσχυση της Κλινικής Covid του Νοσοκομείου Χίου.

 

Τέλος, επισκέφθηκε δομές ΠΦΥ και συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Πυργίου και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καρδαμύλων όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

 

Αύριο, Σάββατο 25/9, θα μεταβεί στις Οινούσσες, προκειμένου να  πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γεώργιο Δανιήλ και να επισκεφθεί το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

 

Το απόγευμα θα παρακολουθήσει το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS) που διοργανώνει το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ