Παρασκευή 29.09.2023

Η Aegean Regatta 2023 έρχεται στα Ηρωικά Ψαρά στις 21, 22 και 23 Αυγούστου

Η Aegean Regatta 2023 έρχεται στα Ηρωικά Ψαρά
στις 21, 22 και 23 Αυγούστου

  • Δείτε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

 

Η Aegean Regatta 2023 ξεκινά και οι ιστιοπλόοι απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι πλέον έτοιμοι για ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι στο πανέμορφο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Ρεγκάτα του Αιγαίου έχει κερδίσει την αγάπη των ιστιοπλόων, όχι μόνο για το αγωνιστικό της σκέλος, αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις στα νησιά – σταθμούς του αγώνα που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα, τις πάμπολλες ομορφιές του Αρχιπελάγους αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.

«Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε φέτος στα Ψαρά, τους άξιους ιστιοπλόους μας που σχίζουν τα γαλανά νερά του Βόρειου Αιγαίου και χαρίζουν συγκινήσεις και θέαμα διεθνούς επιπέδου. Το φιλόξενο νησί μας καλωσορίζει ξανά τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου», έναν καταξιωμένο θεσμό για τα ναυταθλητικά δεδομένα της Ελλάδας και όλοι οι κάτοικοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου οι κυβερνήτες και τα πληρώματα να τύχουν της καλύτερης υποδοχής και να ζήσουν δυνατές εμπειρίες από τη διαμονή και την περιήγηση στο ιστορικό και ηρωικό νησί των Ψαρών», δηλώνει ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Η Aegean Regatta που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ξεκινά σήμερα, 20 Αυγούστου από το Μόλυβο της Λέσβου και με στάσεις στα Ψαρά και στις Οινούσσες θα καταλήξει στα Καρδάμυλα της Χίου.

 

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών στο πλαίσιο υποδοχής και φιλοξενίας της «Aegean Regatta 2023»

 

Τρίτη 22 Αυγούστου

Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ των Ψαρών».

Οδοιπορικό φιλοτέχνησης του αγάλματος της Δόξας των Ψαρών.

18:00 –Α’ Προβολή του ντοκιμαντέρ

19:00 – Β’ Προβολή του ντοκιμαντέρ

 

Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος

21:00 – Απονομή δώρων και αναμνηστικών πλακετών.

21:30 – Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού συλλόγου Ψαρών «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης»

21:30 – Κέρασμα του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών στους συμμετέχοντες στην “Aegean Regatta 2023”

22:00 – Συναυλία με την Γιάννα Φαφαλιού και την ορχήστρα της.

 

Την διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου και συνδιοργανωτές Όμιλοι είναι οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ