Κυριακή 24.09.2023

H Αργυρώ Κώσταλου για τη νέα Χίο με το Σταμάτη Κάρμαντζη

Μία από τις νεότερες υποψήφιες φέρεται να είναι η Αργυρώ Κώσταλου. Γεννημένη το 1998, συμμετέχει για πρώτη φορά στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Χίου, στο πλευρό του κ. Κάρμαντζη Σταμάτη.

 

Απόφοιτη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ενώ συνεχίζει να φοιτά στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του ίδιου Πανεπιστημίου για την απόκτηση δεύτερου τίτλου σπουδών, εργάζεται από τα 17 της έτη, επί το πλείστον στον χώρο της εστίασης  και αυτή την περίοδο απασχολείται καθημερινά σε δύο διαφορετικούς εργοδότες. Καθώς οι γονείς της ασχολούνται και με τις αγροτικές δραστηριότητες, συμμετέχει και εκείνη ενεργά στην καλλιέργεια της μαστίχας.

 

Το «μικρόβιο» της ενασχόλησης με τα κοινά το έχει τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι υπεύθυνη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Χίου. Η ίδια φιλοδοξεί να προσφέρει στους τομείς νεανικής δραστηριότητας (και όχι μόνο) και από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Όπως δηλώνει η ίδια χαρακτηριστικά:

«Από την στιγμή που ξεκίνησα να εργάζομαι στον χώρο της εστίασης, άκουγα συνεχώς για τα προβλήματα του νησιού. Όταν λοιπόν μου έγινε η πρόταση από τον κ. Κάρμαντζη Σταμάτη, νυν Δήμαρχο Χίου, να συστρατευτώ μαζί του στην εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου, αποφάσισα πολύ υπεύθυνα και δέχτηκα. Την προηγούμενη περίοδο ο ίδιος και η ομάδα της Σύμπραξης Δημιουργίας σήκωσαν μανίκια για να αλλάξουν πολλά προβλήματα και κυρίως την εικόνα του νησιού μας. Και το πέτυχαν. Μετέτρεψαν την Χίο σε εργοτάξιο, σώζοντας στην πορεία αυτή πολλά χαμένα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, παραδόθηκαν και παραδίδονται. Και είμαι σίγουρη ότι μαζι τους, τα επόμενα έτη θα έρθουν πολλά ακόμη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη γνώμη μου είναι εκείνος ο θεσμός που πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στην καθημερινότητα μας και δεν μπορεί να είναι αυτοδιοίκηση αν δεν συντονίζεται συνεχώς με τον παλμό της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα, εμείς οι νέοι άνθρωποι ζούμε, αφουγκραζόμαστε, συμμετέχουμε με τον τρόπο μας και επιδιώκουμε να χρωματίσουμε με τα δικά μας χρώματα ,ιδέες και δράσεις τα δημοτικά θέματα.

Ένας από τους σημαντικοτερους στοχους της υποψηφιοτητας μου ειναι η κινητοποιηση της νεολαιας του τόπου μας.Η καταπολέμηση της αποχής στον πολιτικό τομέα είναι προτεραιότητα και ευθύνη όλων, ιδιαίτερα των νέων. Φυσικά δεν εστιάζω μόνο στο ηλικιακό κομμάτι. Η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα που με την εμπειρία των παλαιότερων θα πράξουν τα μέγιστα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος έχει την όρεξη και τις ικανότητες να προσφέρει στον τόπο του, πρέπει να το κάνει. Αισθάνομαι προσωπικά, ότι είμαι σε μία φάση της ζωής μου που και θέλω και μπορώ να προσφέρω ενεργά και να φανώ χρήσιμη στο νησί μας, στο πλαίσιο μιας ομάδας που πιστεύει πολύ στις προοπτικές αυτού του τόπου. Εμείς οι 25ρηδες, οι 20αρηδες, οι 18άρηδες δεν μπορεί να απουσιάζουμε από το κάδρο ενός δήμου που αναφέρεται σε εμάς, χωρίς εμάς.

Με αυτή την φιλοδοξία, να εκφράσω και να εκπροσωπήσω όσο πιο αυθεντικά μπορώ την δική μου γενιά και τα όνειρα της, διεκδικώ την υποστήριξη των συμπολιτών μου και ιδιαίτερα της νεολαίας, στο σύνολο του  Δήμου Χίου.»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ